Dries van Agt.
Volledig scherm
Dries van Agt. © ANP

Nederlandse oud-premier Van Agt heeft op zijn 86e zijn eerste joint ooit in zijn mond

Als minister van Justitie was hij 42 jaar geleden een van de grondleggers van het Nederlandse gedoogbeleid. Maar zelf een joint opsteken? Dat deed de 86-jarige oud-premier Dries van Agt nog nooit. Tot gisteravond, aldus de stichting Verbod voor de Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).

2 reacties

 • stijn digger

  5 jaar geleden
  Drugs is het probleem niet, het verbod wel.
 • lut vanhyfte

  5 jaar geleden
  Beter laat dan nooit, had toch liever gezien dat het verdampen was...
 1. Influen­cers paraderen in hun allermooiste kleren door straten vol afval in Parijs en gaan viraal: "Je maakt ons belachelijk, Macron”

  Influen­cers paraderen in hun allermooi­ste kleren door straten vol afval in Parijs en gaan viraal: "Je maakt ons belache­lijk, Macron”

  Op TikTok gaat een video van twee influencers uit Parijs viraal waarin ze door het afval in de straten paraderen. In het filmpje maken ze op de muziek van de Netflix-hitserie een vergelijking met ‘Emily in Paris’, waar Parijs eruitziet als een romantische stad. Maar die mooie straten hebben momenteel plaats gemaakt voor duizenden zakken vuilnis. Verschillende beelden tonen hoe het afval er de laatste weken blijft opstapelen. De reacties op de TikTok zijn dan ook niet mals: “Macron, kijk in wat voor problemen je ons brengt!”, klinkt het onder meer.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.