Beeld van de inval op het landgoed ‘Bernhoeve’ van Nederlander Frits van Eerd (R), de baas van de Jumbo Supermarkten.
Volledig scherm
Beeld van de inval op het landgoed ‘Bernhoeve’ van Nederlander Frits van Eerd (R), de baas van de Jumbo Supermarkten. © ANP, Belga

Nederlandse opsporingsdienst financiële criminaliteit doet inval bij Jumbo-baas, groot witwasonderzoek rond motorsport

Bij de villa van Jumbo-topman Frits van Eerd is dinsdagochtend een inval gedaan door de FIOD, de Nederlandse opsporingsdienst van financiële en fiscale criminaliteit. De doorzoeking vindt plaats in een grootschalig witwasonderzoek dat onder meer draait om autohandel en sponsorcontracten in de motorcrosssport. Een man uit Drenthe is hoofdverdachte.

 1. Duizenden betogen tegen zerocovidbeleid in verscheidene steden in China: “Weg met Xi Jinping”
  Play
  4

  Duizenden betogen tegen zerocovid­be­leid in verscheide­ne steden in China: “Weg met Xi Jinping”

  Heel wat mensen zijn zondag in Peking, Shanghai, Wuhan en andere steden de straat op getrokken om te protesteren tegen de verregaande lockdowns, een zeldzame manifestatie van vijandigheid tegen het bewind van president Xi Jinping en zijn draconisch zerocovidbeleid dat sinds bijna drie jaar toegepast wordt. Verschillende personen, waaronder een reporter van de Britse omroep BBC, werden opgepakt in Shanghai.
 2. Jumbo telt nu al 17 winkels in Vlaanderen, portret van Nederlandse supermarkt achter Wout van Aert: “Prijzen van Colruyt en assortiment van Delhaize”
  PREMIUM

  Jumbo telt nu al 17 winkels in Vlaanderen, portret van Nederland­se supermarkt achter Wout van Aert: “Prijzen van Colruyt en assorti­ment van Delhaize”

  Het is dat Wout van Aert vandaag de Strade Bianche niet rijdt of anders zaten we weer urenlang op diezelfde letters te kijken: JUMBO. Dankzij onze wielertrots de bekendste “onbekende” supermarkt van Vlaanderen, want nog lang niet iedere Vlaming zette er al een stap binnen. Dat zal de komende jaren grondig veranderen: alleen in 2022 wil Jumbo naast de al bestaande 17 hier nog eens 15 winkels openen, in de klim naar de beoogde 100. Daarom: portret van een supermarkt die volgens experten het beste van beide werelden verenigt: “De lage prijzen van Colruyt en het grote assortiment van Delhaize.”
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.