Beeld van de inval op het landgoed ‘Bernhoeve’ van Nederlander Frits van Eerd (R), de baas van de Jumbo Supermarkten.
Volledig scherm
Beeld van de inval op het landgoed ‘Bernhoeve’ van Nederlander Frits van Eerd (R), de baas van de Jumbo Supermarkten. © ANP, Belga

Nederlandse opsporingsdienst financiële criminaliteit doet inval bij Jumbo-baas, groot witwasonderzoek rond motorsport

Bij de villa van Jumbo-topman Frits van Eerd is dinsdagochtend een inval gedaan door de FIOD, de Nederlandse opsporingsdienst van financiële en fiscale criminaliteit. De doorzoeking vindt plaats in een grootschalig witwasonderzoek dat onder meer draait om autohandel en sponsorcontracten in de motorcrosssport. Een man uit Drenthe is hoofdverdachte.

  1. Jumbo telt nu al 17 winkels in Vlaanderen, portret van Nederlandse supermarkt achter Wout van Aert: “Prijzen van Colruyt en assortiment van Delhaize”
    PREMIUM

    Jumbo telt nu al 17 winkels in Vlaanderen, portret van Nederland­se supermarkt achter Wout van Aert: “Prijzen van Colruyt en assorti­ment van Delhaize”

    Het is dat Wout van Aert vandaag de Strade Bianche niet rijdt of anders zaten we weer urenlang op diezelfde letters te kijken: JUMBO. Dankzij onze wielertrots de bekendste “onbekende” supermarkt van Vlaanderen, want nog lang niet iedere Vlaming zette er al een stap binnen. Dat zal de komende jaren grondig veranderen: alleen in 2022 wil Jumbo naast de al bestaande 17 hier nog eens 15 winkels openen, in de klim naar de beoogde 100. Daarom: portret van een supermarkt die volgens experten het beste van beide werelden verenigt: “De lage prijzen van Colruyt en het grote assortiment van Delhaize.”