Rico de Chileen, hier bij zijn arrestatie in Chili.
Volledig scherm
Rico de Chileen, hier bij zijn arrestatie in Chili. © Chili Police

Nederlandse onderwereldfiguur ‘Rico de Chileen’ krijgt 11 jaar cel

In Nederland heeft de rechtbank de 47-jarige Richard R., alias Rico de Chileen, veroordeeld tot elf jaar cel. R. heeft een criminele organisatie geleid die liquidaties pleegde en misdaadgeld witwaste. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel tegen de Chileense Amsterdammer geëist. “Ontluisterend en weerzinwekkend dat u zo over leven en dood denkt te kunnen beschikken”, aldus de rechtbank in het vonnis.

1 reactie

 • Kevin van Goethem

  1 jaar geleden
  11 jaar. Om te lachen. Die man is miljonair door zijn handel. En heeft vele moorden op zijn naam. Een vaccin weigeren heeft grotere gevolgen dan dit. Maar goed, we weten hoe het werkt in europa.
 1. Als ‘Dikke Nordin van Den Dam’ boos is, ontploffen de granaten in Antwerpen: hoe een kleine dealer de cokebaas van ’t stad werd
  PREMIUM

  Als ‘Dikke Nordin van Den Dam’ boos is, ontploffen de granaten in Antwerpen: hoe een kleine dealer de cokebaas van ’t stad werd

  Donderdag 18 maart 2021, één van de grootste drugsdossiers ooit staat gepland voor de raadkamer van Antwerpen. 51 verdachten - met als headliner Nordin El H. (33) - moeten verschijnen voor invoer van cocaïne, wapenhandel en granaataanslagen. Het zal de drugsbaron worst wezen, want terwijl in Antwerpen de bommen ontploffen, rijdt hij vrolijk met zijn Bentley door de jachthaven van Dubai. Het is niet de eerste keer dat ze hem proberen te pakken, en al zeker niet de eerste keer dat zijn naam komt bovendrijven in een dossier. Dit is het verhaal van hoe een kleine drugsdealer uit de Antwerpse Dam-wijk in enkele jaren tijd de absolute ‘koning van de coke’ werd.