Bianca van der Meer.
Volledig scherm
Bianca van der Meer. © Facebook

Nederlandse juf doet boekje open: “Ik word dagelijks kankerjuf genoemd en dood gewenst”

Stoelen die door het lokaal vliegen, klasgenootjes die elkaar aanvallen en tienerjongens die haar een langzame, pijnlijke dood toewensen: een juf die lesgeeft in Rotterdam onthult in een openhartige column hoe zij dagelijks worstelt met het buitengewoon onderwijs. Ze gaat regelmatig gebukt onder intimidatie en geweld en roept de overheid op tot verandering. “Ik hoef echt niet meer salaris. Ik wil hulp.”

103 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Geen sfeer meer om een grapje, een anekdote of een verhaaltje te vertellen in het licht van de leerstof. Ik ben moeten stoppen in 2000. Ik was te veel een voetmat, te veel een babysit, te veel een psy, te veel een sociaal assistente.En veel te veel administratie. Zo jammer, want ik gaf heel graag les.
 • Jacqueline Sels

  2 jaar geleden
  @Freddy Madou. Vreselijke reactie van jou. Je hebt er geen benul van.Jij zal wel niet heel de tijd beschimpt, uitgelachen, aangevallen worden en je niet mogen verdedigen. Dag in, dag uit. Die juffrouw verdient inderdaad meer te verdienen. Mijn vrouw heeft ook in het BSO gestaan. Heel de dag niets anders doen dan brandjes blussen en proberen de kinderen zinvol werk te laten doen. Wat nauwelijks lukte. En bijna geen steun van ouders, collega's of directie. En materiaal nog zelf betalen.
 • Eric Roeloffzen

  2 jaar geleden
  Hoofd van de school direct buiten gooien! Gsm's binnen en buiten verbieden, geen opvolging het attribuut vernietigen. Camera's plaatsen, bij foutief gedrag ouders mee confronteren. Na herhaling van school verwijderen alsook verbod op andere plaatsen toegang verbieden. Desnoods een "Jean Claude Vandamme" tijdelijk erbij, ik adviseer de ramen even te blinderen. Probleem opgelost.
 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  Het zal bij ons waarschijnlijk niet zo'n vaart lopen, maar het is een publike geheim dat er ook bij ons misstanden zijn in het beroepsonderwijs en het bijzonder lager onderwijs. Zelfs bij de kleuterleidsters in bepaalde zg. concentratiescholen loopt het vaak reeds fout. Geen enkele Vlaming die daar zijn kind wil naartoe sturen. Als ze daardoor iedere dag een uur vroeger moeten opstaan, verhuizen ze meestal na verloop van tijd naar een betere (duurdere) buurt. Zo krijg je ghettos.
 • Ciro Di Marzio

  2 jaar geleden
  Nou wat is er mis met de Nederlandse normen en waarden juist door dit soort gedrag zitten de Nederlanders er warmpjes bij toch? Geld is toch het belangrijkste in West Europa heb je het meeste geld dan heb jij gelijk. Daarom betalen ze de leerkrachten zo weinig.