ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlandse infectioloog benadrukt het belang van de boostervaccins: “AstraZeneca beschermt niet tegen klachten na besmetting”

De Nederlandse infectioloog Jaap Van Dissel heeft in de Tweede Kamer gewaarschuwd voor de gevolgen van omikron. Onze noorderburen verwachten dat de nieuwe variant al begin januari dominant zal zijn. Boosterprikken zijn noodzakelijk, aldus Van Dissel, die aangeeft dat het vaccin van AstraZeneca geen bescherming biedt tegen klachten na besmetting met de omikronvariant. 

  1. Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: “Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven”
    Play

    Grootvader en moeder van schutter Texas getuigen: “Als ik wist dat hij wapens had, dan had ik hem aangegeven”

    De Verenigde Staten verkeren in shock nadat een 18-jarige schutter negentien schoolkinderen en twee leraren heeft doodgeschoten in Texas. De grootvader van de jonge dader heeft nu voor het eerst gereageerd. Hij had er geen idee van dat de jongeman vorige week wapens had gekocht. Hij beschreef hem als een rustige tiener die het grootste deel van zijn tijd alleen op zijn kamer doorbracht. Ook de moeder van de schutter getuigde dat haar zoon “niet gewelddadig”was.
  2. Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpartij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinnetje”
    Play

    Miah (11) deed alsof ze dood was om schietpar­tij in Texas te overleven: “Ze smeerde zich in met bloed van vriendinne­tje”

    Drie dagen na de schietpartij in een basisschool in de Amerikaanse stad Uvalde duiken er steeds meer getuigenissen op van overlevenden. De 11-jarige Miah Cerrillo is een van de kinderen die wist te ontsnappen aan het bloedbad. Ze deed dat door het bloed van haar vriendin over zich uit te smeren en zich zo dood te wanen. “Ze is in overlevingsmodus gegaan”, zo vertelt de tante van Miah aan NBC News.