In Liverpool applaudisseerde een enthousiaste zorgverleenster voor haar collega’s.
Volledig scherm
In Liverpool applaudisseerde een enthousiaste zorgverleenster voor haar collega’s. © AFP

Nederlandse herlanceert applaus voor coronahelden tijdens derde Britse lockdown

De Britten gaan opnieuw op donderdag om 20 uur aan hun deur applaudisseren voor de helden van de zorg. Tenminste als het van de Nederlandse Annemarie Plas afhangt. Zij organiseerde tijdens de eerste golf al eens het enorm populaire ‘clap for carers’ (applaus voor zorgverleners) en roept nu via Twitter op om dit opnieuw te doen in de derde golf, maar dan onder de naam ‘clap for heroes’ (applaus voor helden). Ook in ons land was dit in de beginperiode van de coronapandemie een gewoonte.

1 reactie

 • Kristof Degros

  1 week geleden
  Leuk gebaar, maar als iedereen nu eens de regels volgt he ipv de kantjes eraf te lopen, teveel volk zien, monmasker correct gebruiken (en nee het tipje van de neus is niet correct) en afstand houden. Niet op vakantie gaan en quarantaine volgen. Dat zou meer helpen en hun job misschien wat draaglijker maken. En daar zijn die mensen meer mee gebaat dan wat applaus !
 1. Nederlandse lanceerde in Engeland applaus voor zorgverleners, maar vindt dat het na 10 weken “mooi” geweest is

  Nederland­se lanceerde in Engeland applaus voor zorgverle­ners, maar vindt dat het na 10 weken “mooi” geweest is

  Annemarie Plas is van Nederlandse afkomst, maar woont en werkt in Londen. Zij was het die op 26 maart het Verenigd Koninkrijk opriep om te applaudisseren voor de zorgverleners, in navolging van wat elders in Europa eerder ingezet was. Het groeide uit tot een wekelijkse dankbetuiging op donderdag. De Britten gaan inmiddels de tiende week in met hun applaus, en Plas vindt dat het nu aan de beleidsmakers is om respect voor de zorgsector te tonen.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown