Een F-35 op een airshow in Berlijn in april vorig jaar.
Volledig scherm
Een F-35 op een airshow in Berlijn in april vorig jaar. © REUTERS

Nederlandse generaal prijst Belgische keuze voor F-35

De keuze van België voor het Amerikaanse F-35-gevechtsvliegtuig, in navolging van Nederland en verschillende andere Europese bondgenoten, laat toe om de jarenlange samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse luchtmacht voort te zetten. 

10 reacties

 • ka Van der Linden

  2 jaar geleden
  Natuurlijk dat deze kerel dat zegt. Mag aanschuiven langs de kassa. Je weet wel : ons kent ons !!
 • Luc Lepoudre

  2 jaar geleden
  Eigenlijk moeten we ons daarvoor schamen. Cijfers tonen aan dat geen enkele tegenmacht ons tegenwoordig kan bedreigen. Zoals de F16 in gans zijn loopbaan alleen maar te dienste om met geweld overal in de wereld onze wil te gaan opleggen. Russische vliegtuigen en piloten zijn tegenwoordig beter maar de natie kan niets offensiefs louter defensief.
 • leppens victor

  2 jaar geleden
  Zou Belgie op militair gebied,gezien het budget,zich niet beter op één component specializeren?Het is waanzin in deze tijd zee,,macht,,landmacht en luchtmacht te willen behouden. mvg.
 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Was zeker een goede beslissing. België doet trouwens nog véél te weinig op gebied van defensie. We moeten dringend naar die 2% voor militaire uitgaven.
 • Louis Roux

  2 jaar geleden
  Voor een Europese defensie is het zonneklaar dat we met dezelfde machines vliegen Op dit ogenblik zijn er al 4 varianten Scandinavië met de Zweedse SAAB Duitsland en Engeland met EURO FIGHTER Frankrijk met hun RAFALE Het zal zo al moeilijk genoeg worden. Op dit ogenblik ,denk ik,dat de Russen De meest geavanceerder machines hebben.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas