Infectiologe Erika Vlieghe.
Volledig scherm
Infectiologe Erika Vlieghe. © BELGA

Nederlandse experten adviseren om kerst met maximaal zes gasten te vieren, Vlieghe: “Situatie gaat dan nog altijd fragiel zijn”

Het Nederlandse adviesorgaan Outbreak Management Team (OMT), vergelijkbaar met Celeval in ons land, denkt dat mensen de feestdagen in huiselijke kring moeten vieren, met een beperking van het aantal gasten per dag tot bijvoorbeeld zes. Ook hebben de experts een voorkeur om mensen alleen regionaal samen te laten komen. In ons land vindt infectiologe Erika Vlieghe het te vroeg voor dat soort adviezen.

12 reacties

 • Johan Goris

  2 maanden geleden
  Mensen gaan bij kerst toch hun bubbel vergroten. Belangrijk is om het vertrouwen te behouden met de bevolking. Dus enig toegeving zal noodzakelijk zijn.
 • Fientje Goderie

  2 maanden geleden
  Wat valt er te vieren als je kans loopt om met de famillie of vrienden in het ziekenhuis te geraken of op het kerkhof  . Ga  vieren als de mensen gevaccineerd  zijn en mekaar niet meer gaan besmetten,dat is pas reden om te gaan feesten !
 • Marcel Neutgens

  2 maanden geleden
  Mevr Vlieghe, Nederland heeft sinds begin van de coronacrisis een andere aanpak, en desondanks doet men het wel beter dan België. Opvallend is wel dat U, als Van Ranst en Van Damme wel steeds commentaar geven. Waarom? Misschien beetje jaloers, dat hun virologen betere adviezen geven aan hun regering? En wat regionale aanpak betreft: Nederland heeft men onderverdeeld in 25 regio's. Dit zodat men niet een hele provincie evt. extra maatregelen moet opleggen
 • ARLETTE STRUMANE

  2 maanden geleden
  Wie gaat nu alweer "de norm " vastleggen hoe kerst en nieuw moeten gevierd worden . Kan het mooier , rustiger en veiliger dan met eigen gezin , net zoals vroeger , iets eten , gezelschapsspelletjes ?
 • Guido Ceuleers

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat Rutte een goede politicus, maar moet mijn mening nu herzien. Wat een risico om al die zaken terug te laten opengaan. En de mondkapjes plicht zou misschien slechts op 1/12 ingaan, als de speciale wet hiervoor tenminste goed gekeurd wordt. Landgenoten, blijf a.u.b. weg uit Nederland.
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph