Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Nederlandse Erika D. ging met zoon (16) op ‘pedojacht’, slachtoffer zwaargewond

EnschedeNederland heeft sinds een klein jaar te maken met ‘pedohunters’, burgers die het recht in eigen hand nemen met als doel vermeende pedoseksuelen in de val lokken, confronteren en hen aan de schandpaal nagelen. Eind oktober liep dit in de stad Arnhem (Gelderland) dodelijk uit de hand. Bij een losstaande ‘pedojacht’ enkele dagen later in de stad Enschede (Overijssel) raakte het slachtoffer zeer zwaar gewond in zijn woning. In een zogenoemde pro-formazitting werd maandag het lopende onderzoek besproken.

1 reactie

 • Yannick Peeters

  3 weken geleden
  Dit krijg je als tokkies denken dat ze voor rechter en beul mogen spelen. Levenslang wegsteken aub, die zijn nooit meer bekwaam om vrij om los te lopen zonder gevaar voor anderen.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Op stap met Vlaamse ‘pedojagers’: “Wij willen hen confronteren en mentaal breken”
  PREMIUM

  Op stap met Vlaamse ‘pedojagers’: “Wij willen hen confronte­ren en mentaal breken”

  De ‘pedohunters’. Het klinkt misschien als een sensationele realityshow, maar dit zijn echter burgers die het recht in eigen hand nemen. Hun doel, vermeende pedoseksuelen in de val lokken, confronteren en hen aan de schandpaal nagelen. In Nederland liep zo’n ‘jacht’ al dodelijk af. “Dit is gevaarlijk en kan politieonderzoek in het gedrang brengen", klinkt bij de federale politie en experts.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo