Bezoekers tijdens een optreden van de Nederlandse cabaretier Guido Weijers op 20 februari in Utrecht. Het evenement maakte onderdeel uit van de Fieldlab-experimenten.
Volledig scherm
Bezoekers tijdens een optreden van de Nederlandse cabaretier Guido Weijers op 20 februari in Utrecht. Het evenement maakte onderdeel uit van de Fieldlab-experimenten. © ANP

Nederlandse corona-experimenten: theatervoorstelling of bioscoopbezoek kan veilig, mits maatregelen

Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn. Dat concludeert Fieldlab Evenementen op basis van de eerste experimenten daarrond in Nederland. Er moet wel worden voldaan aan een aantal maatregelen. Zo moeten bezoekers van tevoren een sneltest doen, moet hun testresultaat gecontroleerd kunnen worden, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn, moeten mondmaskers worden gedragen op bepaalde momenten en moet de locatie goed geventileerd zijn.

28 reacties

 • Wouter Van de Walle

  3 weken geleden
  Kristof, blijft gij dan maar de rest van uw leven lekker binnen want Corona zal nooit volledig verdwijnen
 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  Op papier kan het Nederlandse corona-experimenten wel kloppen maar de werkelijkheid is nog iets anders, meestal het tegen over gestelde !
 • Mario Plein

  3 weken geleden
  Maatregelen helpen niet en zijn onwettig. Waarom daar geen artikel over elke dag. Stop die onwettige inquisitie en economische vernietiging van het land en bevolking.
 • Annie Vancauteren

  3 weken geleden
  Voor de elite is er geen Corona. Dit is alleen voor ons. Heeft de bevolking dit nog niet door. Vlug testen met een pcr die niet dient om te testen.
 • Fawzi Andolsi

  3 weken geleden
  Uw plezier is al verpest door alle voorwaarden voor de voorstelling, tijdens de voorstelling en na de voorstelling. Ze mogen het hebben. Mij niet gezien.
 1. Zaakvoerder mondmaskerbedrijf Avrox opgepakt in Cannes
  3

  Zaakvoer­der mondmasker­be­drijf Avrox opgepakt in Cannes

  De zaakvoerder van Avrox, het Luxemburgse bedrijf dat 15 miljoen mondmaskers aan ons land leverde, is gisteren opgepakt in Cannes, meldt de krant Nice-Matin. De zakenman zou in de Zuid-Franse stad gedomicilieerd zijn. Hij zou vandaag nog voorgeleid worden bij het parket-generaal van Aix-en-Provence. Het zou de bedoeling zijn de man over te leveren aan het Belgische gerecht. Het Brusselse parket kon nog geen commentaar kwijt over de arrestatie.
 2. Mogelijk 16 besmettingen tijdens proeffestivals in Nederland en 3 bij duel Oranje met Letland

  Mogelijk 16 besmettin­gen tijdens proeffesti­vals in Nederland en 3 bij duel Oranje met Letland

  Er zijn mogelijk 16 mensen besmet geraakt met het coronavirus tijdens proeffestivals in Nederland, blijkt uit vrijdag gepresenteerde cijfers. Rondom de WK-voetbalwedstrijd tussen Nederland en Letland in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam zijn drie mogelijke besmettingen vastgesteld. In het voetbalstadion zaten op 27 maart in het kader van de zogenaamde Fieldlab-experimenten liefst 5.000 toeschouwers.
 3. Nederlands voetbalexperiment: ventilatie beschermt best tegen verspreiding aerosolen, niet afstand tussen supporters

  Nederlands voetbalex­pe­ri­ment: ventilatie beschermt best tegen versprei­ding aerosolen, niet afstand tussen supporters

  Niet de spreiding van publiek over de tribunes maar ventilatie biedt volgens Bert Blocken, hoofdonderzoeker van de TU Eindhoven en de KU Leuven, de beste kans tegen verspreiding van aerosolen. Het is een van de eerste voorzichtige conclusies op basis van maanden onderzoek naar hoe kleine vochtdruppeltjes zich in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voortbewegen. En daarmee mogelijk ook het coronavirus.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?