Bezoekers tijdens een optreden van de Nederlandse cabaretier Guido Weijers op 20 februari in Utrecht. Het evenement maakte onderdeel uit van de Fieldlab-experimenten.
Volledig scherm
Bezoekers tijdens een optreden van de Nederlandse cabaretier Guido Weijers op 20 februari in Utrecht. Het evenement maakte onderdeel uit van de Fieldlab-experimenten. © ANP

Nederlandse corona-experimenten: theatervoorstelling of bioscoopbezoek kan veilig, mits maatregelen

Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn. Dat concludeert Fieldlab Evenementen op basis van de eerste experimenten daarrond in Nederland. Er moet wel worden voldaan aan een aantal maatregelen. Zo moeten bezoekers van tevoren een sneltest doen, moet hun testresultaat gecontroleerd kunnen worden, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn, moeten mondmaskers worden gedragen op bepaalde momenten en moet de locatie goed geventileerd zijn.

28 reacties

 • Wouter Van de Walle

  1 jaar geleden
  Kristof, blijft gij dan maar de rest van uw leven lekker binnen want Corona zal nooit volledig verdwijnen
 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Op papier kan het Nederlandse corona-experimenten wel kloppen maar de werkelijkheid is nog iets anders, meestal het tegen over gestelde !
 • Mario Plein

  1 jaar geleden
  Maatregelen helpen niet en zijn onwettig. Waarom daar geen artikel over elke dag. Stop die onwettige inquisitie en economische vernietiging van het land en bevolking.
 • Annie Vancauteren

  1 jaar geleden
  Voor de elite is er geen Corona. Dit is alleen voor ons. Heeft de bevolking dit nog niet door. Vlug testen met een pcr die niet dient om te testen.
 • Fawzi Andolsi

  1 jaar geleden
  Uw plezier is al verpest door alle voorwaarden voor de voorstelling, tijdens de voorstelling en na de voorstelling. Ze mogen het hebben. Mij niet gezien.
 1. Nederlands voetbalexperiment: ventilatie beschermt best tegen verspreiding aerosolen, niet afstand tussen supporters

  Nederlands voetbalex­pe­ri­ment: ventilatie beschermt best tegen versprei­ding aerosolen, niet afstand tussen supporters

  Niet de spreiding van publiek over de tribunes maar ventilatie biedt volgens Bert Blocken, hoofdonderzoeker van de TU Eindhoven en de KU Leuven, de beste kans tegen verspreiding van aerosolen. Het is een van de eerste voorzichtige conclusies op basis van maanden onderzoek naar hoe kleine vochtdruppeltjes zich in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voortbewegen. En daarmee mogelijk ook het coronavirus.
 2. Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysytsjansk is volledig omsingeld”

  Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysyts­jansk is volledig omsingeld”

  De strategisch gelegen stad Lysytsjansk, in het oosten van Oekraïne, is "volledig" omsingeld. Dat zeggen pro-Russische separatisten zaterdag, meldt het Russische staatspersbureau Tass. Het is de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne. Later meldden Pro-Russische separatisten dat ze samen met Russische soldaten het stadhuis van de stad onder controle hebben gekregen.