Op terrasjes in Breda werd ook drank geserveerd, maar ordehandhavers grepen snel in.
Volledig scherm
Op terrasjes in Breda werd ook drank geserveerd, maar ordehandhavers grepen snel in. © VTM NIEUWS

Nederlandse cafébazen serveren drank tijdens protestactie: “We moeten angstpropaganda doorbreken”

Horecazaken in Nederland protesteren vandaag tegen de coronamaatregelen door hun terrasjes te openen. Hier en daar werden ook drankjes geserveerd. In Breda werd daarop al meteen een terras ontruimd door ordehandhavers. “Die boete maakt nu ook niks meer uit”, zegt een cafébaas. “We hebben al zulke grote verliezen geleden. We moeten deze angstpropaganda doorbreken.”

19 reacties

 • Mario Plein

  1 maand geleden
  Groot gelijk. Angst regeert, letterlijk. Terwijl er een echt bloedbad bezig is.
 • Jean De Grande

  1 maand geleden
  Als er één politieker is die mij het verschil tussen het voetbal, de koers en een terras kan uitleggen ben ik akkoord met hen. ééntje maar.
 • Germain De Block

  1 maand geleden
  Renners in een koers mogen met 100 tegen elkaar hangen en op een terras mag geen 5 man zitten.kluchtzangers va.n politici.
 • Pascale Leese

  1 maand geleden
  Heb nu toch eens begrip voor die mensen, dat is alles dat ze vragen. Je kan er alleen over oordelen als je in hun situatie zou staan.
 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  In Nederland laten de mensen het zover allemaal niet komen. Hier laten we gewoon over ons heen rijden, en alles ondergaan.
 1. INTERVIEW. Dj Netsky treedt op in het virusvrije Nieuw-Zeeland: “Hier zijn de roaring twenties al begonnen”
  PREMIUM
  Muziek

  INTERVIEW. Dj Netsky treedt op in het virusvrije Nieuw-Zee­land: “Hier zijn de roaring twenties al begonnen”

  Volgeboekte restaurants, uitverkochte festivals, geen plekje vrij op de terrassen: in het virusvrije Nieuw-Zeeland wordt corona met de dag een vagere herinnering. Boris Daenen (31), beter bekend als Netsky, maakt het ‘bevrijdingsfeest’ er vanop het podium mee: “De lockdown is hier veel korter geweest dan in Europa en toch zien we tijdens onze shows ronduit extatische taferelen. Als dit een voorproefje is van wat ons in België te wachten staat als alles voorbij is…”
 1. Verplicht uniforme parasols en luifels kosten Ronny (60) 10.000 euro: “Alsof we het door corona nog niet moeilijk genoeg hebben”
  PREMIUM
  Tielt

  Verplicht uniforme parasols en luifels kosten Ronny (60) 10.000 euro: “Alsof we het door corona nog niet moeilijk genoeg hebben”

  In de komende jaren moeten alle luifels en parasols rond de markt zwart kleuren, maar niet alle horecazaken zijn daar blij mee. Zo kijkt Ronny Decock (60) van tearoom de Botermarkt naar eigen zeggen aan tegen een investering van 10.000 euro. “De kleurverandering kwam er op uitdrukkelijke vraag van de horeca zelf”, reageert schepen Hedwig Verdoodt.
 2. Staan we plots dichter bij verstrengen dan bij versoepelen? Bouchez: “Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”
  PREMIUM

  Staan we plots dichter bij verstren­gen dan bij versoepe­len? Bouchez: “Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”

  Plots lijken we dichter bij strengere coronamaatregelen dan bij versoepelingen te staan, nadat het Overlegcomité vrijdag de pauzeknop indrukte. Want de cijfers van besmettingen en ziekenhuisopnames gaan de verkeerde richting uit. “Dan is verstrenging altijd een mogelijkheid”, aldus vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V). Toch blijft de versoepeldruk vanuit de politiek hoog: “Pas de maatregelen aan de realiteit aan. Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”, meent MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
 3. “Mensen zullen nu gewoon stiekem thuis feesten, en ergens begrijp ik hen”: verdeelde reacties nu Brussel toch vasthoudt aan strengere avondklok
  PREMIUM
  Brussel

  “Mensen zullen nu gewoon stiekem thuis feesten, en ergens begrijp ik hen”: verdeelde reacties nu Brussel toch vasthoudt aan strengere avondklok

  Brussel behoudt als enige gewest een strengere avondklok van 22.00 tot 6.00 uur. “We willen extra voorzichtig zijn, zeker na de taferelen in het Ter Kamerenbos”, klinkt het bij minister-president Rudi Vervoort (PS). De politieke reacties op die beslissing zijn gemengd. “Het is ongelooflijk en buitenproportioneel dat Brusselaars drie uur minder vrijheid hebben.”
 4. Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwaliteit, mondmaskers en 1 juli als dag van de bevrijding
  PREMIUM

  Met dit plan wil de horeca op 1 april openen: controle op luchtkwali­teit, mondmas­kers en 1 juli als dag van de bevrijding

  Met het 'Safe Spring'-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden te openen. "Mensen blijven niet in hun kot, zien we meer en meer", zegt Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen. "Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen." Van 1 april tot 1 juli moet de sector dan stap voor stap heropenen. Dit zijn alle details uit het plan.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?