De politie heeft gericht geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen.
Volledig scherm
De politie heeft gericht geschoten bij een boerenprotest in Heerenveen. © ANP / ANP

Nederlandse boerenzoon (16) reed “van de schrik door” na schot van politieagent, moeder wil aangifte doen van poging doodslag

De 16-jarige Nederlander Jouke reed dinsdag “van de schrik door” toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen (in het noorden van Nederland) door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. “We laten het hier absoluut niet bij.” De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.

 1. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompannes na Russische raketaanvallen

  Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompan­nes na Russische raketaan­val­len

  Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de zware impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.
 2. Vlaamse boeren over verschil van actievoeren in Nederland: “Agressiever optreden leidt tot spoedoverleg, braaf op de brug staan tot niks”
  PREMIUM

  Vlaamse boeren over verschil van actievoe­ren in Nederland: “Agressie­ver optreden leidt tot spoedover­leg, braaf op de brug staan tot niks”

  Het boerenprotest in Nederland gaat gevaarlijke kanten op. Zo loste de Nederlandse politie schoten op een tractor, die volgens hen op agenten en combi’s wilde inrijden. De noodkreten rond het stikstofakkoord zijn hetzelfde bij de Vlaamse en Nederlandse boeren, maar de manier van actievoeren erg verschillend. Twee Vlaamse boeren, die al de Nederlandse grens overstaken, getuigen.