Jeroen van Maanen (Farmers Defence Force) en Brat Kemp (Agractie) staan de pers te woord na een nabespreking met acht boerenorganisaties.
Volledig scherm
Jeroen van Maanen (Farmers Defence Force) en Brat Kemp (Agractie) staan de pers te woord na een nabespreking met acht boerenorganisaties. © ANP

Nederlandse boerenorganisaties reageren teleurgesteld op gesprek met regering: “Geschonden vertrouwen niet hersteld”

Bij de Nederlandse boerenorganisaties heerst grote teleurstelling na het gesprek met de regering onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Dat zei Jeroen van Maanen namens de acht boerenorganisaties die in Wageningen deelnamen aan een nabespreking. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen ze 95 procent van de Nederlandse landbouwsector.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Russische politie doet inval in huis van protesterende tv-journaliste

  Russische politie doet inval in huis van proteste­ren­de tv-journalis­te

  De Russische politie heeft een inval gedaan in de woning van de televisiejournaliste die wereldberoemd werd door een nieuwsuitzending op de Russische televisie te verstoren met een protest tegen de oorlog in Oekraïne. Ondertussen is ook bekend dat Marina Ovsjannikova, die al herhaaldelijk werd beboet voor haar kritiek op het Russische leger en de Russische invasie, is gearresteerd wegens het “in diskrediet brengen” van het leger. Dat heeft haar advocaat gemeld.