De vrouw bracht de Hitlergroet voor de poort met daarop de tekst ‘Arbeit macht frei’.
Volledig scherm
De vrouw bracht de Hitlergroet voor de poort met daarop de tekst ‘Arbeit macht frei’. © AP

Nederlandse (29) opgepakt voor nazigroet in Auschwitz

Een 29-jarige vrouw uit Nederland is zondag aangehouden voor het brengen van een nazigroet bij voormalig vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, heeft de Poolse politie bekendgemaakt. Ze bracht de Hitlergroet voor de poort met daarop de tekst ‘Arbeit macht frei’. “De gedetineerde werd beschuldigd van deelname aan nazipropaganda. Ze bekende”, twitterde de politie.

9 reacties

 • Peggy De Weerdt .

  1 jaar geleden
  @Lowi Verborgt:Vrije meningsuiting ok. Maar de hitlergroet uitbrengen is geen mening ten eerste en ten tweede er bestaat nog zoiets als respectvol omgaan met de noodgedwongen rustplaats van een miljoen onschuldige zielen. Men heeft hier gewoon een voorbeeld willen stellen wat kan en niet.
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  De arrogantie om beledigingen als 'grap' te beschouwen.
 • Lowi Verborgt

  1 jaar geleden
  Spreek mij nooit meer van vrijheid van meningsuiting. Het is overal hetzelfde, wanneer je het doet wordt je beboet of gestaft.
 • Luc Vandenhaute

  1 jaar geleden
  ze hadden ze daar beter eens een maand of 6 binnen gedraaid !
 • Hans Dhulst

  1 jaar geleden
  Hoe haalt ze het in haar hoofd om zoiets onrespectvol, vernederend en haatdragende actie te doen en op deze plaats. Een grap ? Dit is geen grap meer maar wansmakelijk gedrag op een plaats waar duidelijk is tot waartoe haat, rascime en onverdraagzaamheid kan leiden. Hopelijk komt na de boete ook op zn minst een sumbolisch rechtzaak om duidelijk statement te geven.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. 'De drie zussen van Auschwitz' vertelt pakkend Holocaust-verhaal: “Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het verzonnen had”
  PREMIUM
  Kunst & Literatuur

  'De drie zussen van Auschwitz' vertelt pakkend Holocaust-ver­haal: “Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het verzonnen had”

  Met haar Holocaustromans ‘De tatoeëerder van Auschwitz’ en ‘Het meisje dat twee kampen overleefde’ brak de Australische bestsellerschrijfster Heather Morris (67) wereldwijd miljoenen lezersharten. Dat doet ze nu opnieuw met ‘De drie zussen van Auschwitz’, een minstens even aangrijpend waargebeurd verhaal over drie jonge Slowaakse zussen die samen de horror van de nazikampen overleefden. “Niets minder dan een mirakel, dat zeggen zelfs Holocausthistorici.”