Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Nederlands ziekenhuis deelt longscan van man die AstraZeneca weigerde en corona kreeg: “Wanhoop stond in zijn ogen”

Een ziekenhuis in de Nederlandse stad Sittard heeft vandaag de longfoto gedeeld van een patiënt die met corona opgenomen werd. Door “alle commotie in de media” had hij afgezien van het AstraZeneca-vaccin. “We willen hiermee een krachtig signaal geven tegen een halfslachtig zwalkbeleid”, klinkt het in een mededeling.

72 reacties

 • Jozef Van Schuerbeeck

  3 weken geleden
  Ik neem elke dag heel zware pijnstillers met bijwerkingen. Zonder die pillen zou ik echter ondraaglijke pijn lijden. Ik moet echt niet nadenken om te kiezen. Geef mij maar de bijwerkingen ook al zijn die verre van plezant.
 • Geert Van Boxstael

  3 weken geleden
  Waarom zou een niet gevaccineerde zelf moeten betalen voor de kosten in geval van coronabesmetting? 2 vraagjes hierover. 1: Als je dat gaat toepassen voor andere (influenza) pandemie, wie gaat zich dan nog een hospitalisatieverzekering veroorloven? 2:De gevaccineerder zijn beschermd (zeggen ze), dus contact met een niet gevaccineerde kan geen kwaad meer. Wat is dan het probleem juist? Leg het mij uit want ik zie het niet.
 • Yves Van Rossem

  3 weken geleden
  Het komt er op aan een politiek toneelstukje op te voeren om aan te tonen "hoe erg ze begaan" zijn met de burger. Hierdoor vallen er iedere dag nog onschuldige slachtoffers ... misschien kunnen onze "top ministers" daar ook eens rekening mee houden ...
 • felix strackx

  3 weken geleden
  Zeer juiste reactie. Niet zeveren, maar vaccineren! Als het van mij afhing: verplicht!
 • Ann Verschueren

  3 weken geleden
  Velen denken dat ze , sindsdien men internet en sociale media uitgevonden heeft, de slimheid van alles in zich hebben ! Weten op elk gebied alles beter zonder de minste hogere studies te hebben gedaan.
 1. De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinproductie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”
  7

  De Croo hamert bij Europese leiders op noodzaak van grotere vaccinpro­duc­tie en -verdeling: “Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is”

  In een brief aan Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en Raadsvoorzitter Charles Michel breken premier Alexander De Croo en zijn Spaanse, Franse, Deense en Zweedse collega's een lans voor een productieverhoging van coronavaccins en het opschalen van de distributie naar alle uithoeken van de wereld. "Dit is niet alleen een morele en een politieke kwestie, maar ook een van epidemiologische aard. Wij zullen pas veilig zijn wanneer iedereen veilig is", schrijven ze.
 2. Verkiezingen VK: Conservatieven van Johnson winnen in Labour-stad Hartlepool
  1

  Verkiezin­gen VK: Conserva­tie­ven van Johnson winnen in La­bour-stad Hartlepool

  48 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk mochten gisteren gaan stemmen op ‘Super Thursday’, waarbij in zowel Engeland als Schotland en Wales lokale verkiezingen werden gehouden. De stembusslag wordt gezien als een graadmeter voor de Schotse én mogelijk zelfs Welshe onafhankelijkheidskoorts en is ook voor de conservatieve Britse premier Boris Johnson een belangrijke populariteitstest. Zijn partij scoort alvast in de stad Hartlepool, waar de conservatieven een parlementszetel afsnoepen van oppositiepartij Labour, die de zetel sinds 1974 bezette.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”