Twee C130-toestellen vertrekken deze middag vanop de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek richting Islamabad in Pakistan. Van daaruit wordt een luchtbrug opgezet naar Kaboel voor de evacuatie van landgenoten.
Volledig scherm
Twee C130-toestellen vertrekken deze middag vanop de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek richting Islamabad in Pakistan. Van daaruit wordt een luchtbrug opgezet naar Kaboel voor de evacuatie van landgenoten. © VTM Nieuws

Nederlands vliegtuig met 16 Belgen aan boord is geland - Al 470 mensen op Belgische evacuatielijst

Het Amerikaanse leger zal tot eind augustus de controle over het vliegveld van Kaboel houden, om zoveel mogelijk mensen te evacueren. Deze middag zijn drie militaire vliegtuigen vanuit België naar de luchthaven van Islamabad in Pakistan vertrokken, vanwaar een luchtbrug naar Kaboel zal worden gebouwd. De eigenlijke start van de evacuaties vanuit Kaboel volgt naar alle waarschijnlijkheid pas vrijdagochtend. 

73 reacties

 • Nadine Abe

  2 maanden geleden
  Ik begin nu pas te begrijpen waarom VB stemmen wint , onze Belgen in Walonie in de steek laten om mensen die op hun gemak eens op vakantie gaan in zulke landen te evacueren .
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Help eerst de eigen landgenoten. Steun de mensen die in Wallonië alles verloren. Niemand moest in dat Afghanistan zijn, en zeker niet om op vakantie te gaan!
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Eerst 11, dan 100 nu 470 , hoeveel gaan het er zijn , veel daarvan die niks te maken hebben met Belgie... de politiekers maken ons nog laar eens wat wijs. Wij zullen zoals gewoonlijk werr betalen . Mannen die eerder gevlucht zijn en nu teruggekeerd zijn dus geen vluchtelingen , die mogen daarblijven , ze kozen zelf om terug te gaan...
 • Ludwig Van der Auwera

  2 maanden geleden
  De politici geraken niet geleerd. Moet Van Grieken & Co bij de verkiezingen eerst 51% halen eer dit gaat doordringen bij het Vivaldiclubje. Eén land was duidelijk: Hongarije doet er niet aan mee.
 • Alfons Vanacker

  2 maanden geleden
  @Jean-pierre Thierens, de Taliban, wie is dat? Het staat niet op hun hoofd geschreven. Jou buurman kan er 1 zijn. Begrijp je het probleem nog niet? @Benny Marcelo, "Al van in juni wordt gezegd om Afghanistan te verlaten ...", heel juist, de Chinezen waren al het land aan het verlaten op dat ogenblik.