Twee C130-toestellen vertrekken deze middag vanop de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek richting Islamabad in Pakistan. Van daaruit wordt een luchtbrug opgezet naar Kaboel voor de evacuatie van landgenoten.
Volledig scherm
Twee C130-toestellen vertrekken deze middag vanop de militaire luchtmachtbasis in Melsbroek richting Islamabad in Pakistan. Van daaruit wordt een luchtbrug opgezet naar Kaboel voor de evacuatie van landgenoten. © VTM Nieuws

Nederlands vliegtuig met 16 Belgen aan boord is geland - Al 470 mensen op Belgische evacuatielijst

Het Amerikaanse leger zal tot eind augustus de controle over het vliegveld van Kaboel houden, om zoveel mogelijk mensen te evacueren. Deze middag zijn drie militaire vliegtuigen vanuit België naar de luchthaven van Islamabad in Pakistan vertrokken, vanwaar een luchtbrug naar Kaboel zal worden gebouwd. De eigenlijke start van de evacuaties vanuit Kaboel volgt naar alle waarschijnlijkheid pas vrijdagochtend. 

73 reacties

 • Nadine Abe

  2 maanden geleden
  Ik begin nu pas te begrijpen waarom VB stemmen wint , onze Belgen in Walonie in de steek laten om mensen die op hun gemak eens op vakantie gaan in zulke landen te evacueren .
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Help eerst de eigen landgenoten. Steun de mensen die in Wallonië alles verloren. Niemand moest in dat Afghanistan zijn, en zeker niet om op vakantie te gaan!
 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Eerst 11, dan 100 nu 470 , hoeveel gaan het er zijn , veel daarvan die niks te maken hebben met Belgie... de politiekers maken ons nog laar eens wat wijs. Wij zullen zoals gewoonlijk werr betalen . Mannen die eerder gevlucht zijn en nu teruggekeerd zijn dus geen vluchtelingen , die mogen daarblijven , ze kozen zelf om terug te gaan...
 • Ludwig Van der Auwera

  2 maanden geleden
  De politici geraken niet geleerd. Moet Van Grieken & Co bij de verkiezingen eerst 51% halen eer dit gaat doordringen bij het Vivaldiclubje. Eén land was duidelijk: Hongarije doet er niet aan mee.
 • Alfons Vanacker

  2 maanden geleden
  @Jean-pierre Thierens, de Taliban, wie is dat? Het staat niet op hun hoofd geschreven. Jou buurman kan er 1 zijn. Begrijp je het probleem nog niet? @Benny Marcelo, "Al van in juni wordt gezegd om Afghanistan te verlaten ...", heel juist, de Chinezen waren al het land aan het verlaten op dat ogenblik.
 1. Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren

  Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccineren

  Het Hawaiiaanse ministerie voor Veiligheid meldt dat bepaalde gevangenen op het eiland 50 dollar (ongeveer 43 euro) zullen krijgen om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. Volgens het ministerie wordt er alles aan gedaan “om de gevangenen zoveel mogelijk over het vaccin te leren en hen aan te moedigen om zich te laten inenten”. De campagne zou “een aanzienlijke toename in het aantal vaccinaties” onder gevangenen tot stand moeten brengen. Toch is niet iedereen het eens met het initiatief.
 1. Britse overlevenden aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldigden winden zich op

  Britse overleven­den aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldig­den winden zich op

  De ene besloot haar getuigenis met de boodschap dat "liefde zal overwinnen", een andere kon het niet laten om zich met een "fuck you" tot de beschuldigden te richten. Op de 26ste dag van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs kwamen vrijdag zeven Ierse en Britse overlevenden aan het woord. Hun getuigenissen werkten de beschuldigden duidelijk op de zenuwen, in die mate dat de zitting zelfs kort moest geschorst worden.