Albertus Osterhaus: “We zouden in de zomer het virus volledig het land uit moeten drijven. In de winter wordt het nog moeilijker.”
Volledig scherm
PREMIUM
Albertus Osterhaus: “We zouden in de zomer het virus volledig het land uit moeten drijven. In de winter wordt het nog moeilijker.” © Martijn Gijsbertsen

Nederlands viroloog Ab Osterhaus: “Die bubbel van vijf, ik heb dat vijf keer moeten lezen”

Nederland staat voor een bosbrand, waarschuwt Ab Osterhaus, een van ’s werelds meest vooraanstaande virologen. Maar terwijl de Nederlanders volgens hem dringend strengere maatregelen moeten invoeren, vindt hij de Belgische aanpak verwarrend. “Die bubbel van vijf, ik heb dat vijf keer moeten lezen.”

23 reacties

 • antoon maes

  5 maanden geleden
  Beperk je contacten, dat is steeds de boodschap. Toch niet moeilijk te begrijpen!
 • Peter Van Den Bossche

  5 maanden geleden
  Etienne, onze eigen politici interpreteerden het al verschillend...
 • Jan peeters

  5 maanden geleden
  Dan is hij bijzonder dom als hij dat niet begrijpt, de vraag is of hij het wel wilt begrijpen. In Nederland doet men maar wat, een besmette persoon in Amsterdam en Rotterdam moet zelf zijn contacten verwittigen omdat ze het niet aan kunnen, en dan Nederland als voorbeeld nemen?? Ze hebben hun aantal doden vorige week moeten verdubbelen wegen rustoordbewoners niet geteld. Zo kan het iedereen, gewoon grote mond. Zou daar de echte cijfers wel eens willen zien.
 • Etienne De Bondt

  5 maanden geleden
  Wat versta je niet van die bubbel? het is noch thans eenvoudig. Maar als je niks WILT verstaan is alles ingewikkeld. We zullen terug de grenzen sluiten dan moet je van onze maatregelen niks verstaan.
 • LILIANE VAN DE SANDE

  5 maanden geleden
  Als ik die van verschillende regeringen bezig zie dan verschiet ik er niet van dat we aan een tweede golf beginnen wees nu eens eerlijk het zijn Julie die het zover laten komen horeca en fitnessen daar hebben Julie kritiek op maar dat ze met twee honderd in een vliegtuig zitten vinden Julie normaal elk land moest mondmaskers verplichten en een avondklok invoeren voor een bepaalde duur net zoals de provincie Antwerpen als ze het blijven negeren zullen ze snel praten over een derde en vierde golf
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo