(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Nederlands treinverkeer volledig in de soep door storing

Het treinverkeer in vrijwel heel Nederland lag maandagnamiddag een tijd lang stil door een storing aan een telefoniesysteem. Die storing heeft gevolgen voor de bediening van seinen en wissels, meldt de NS. Omstreeks 16 uur kwam het treinverkeer weer op gang, maar het zal nog een tijd duren voor er weer een volledige dienstregeling is, meldt de Nederlandse spoorbeheerder ProRail. Ook het internationaal treinverkeer naar Nederland is intussen opnieuw mogelijk, meldt Infrabel. 

4 reacties

 • Wim van Gool

  2 maanden geleden
  Prorail, de Nederlandse versie van Infrabel, is een overheidsbedrijf. De NS (onze NMBS) is alleen in naam een geprivatiseerd bedrijf, de Nederlandse overheid is echter de enige aandeelhouder
 • Lecocq Daniel

  2 maanden geleden
  Dat heb je bij over-automatisering zonder backupsystemen.
 • Gilbert Geldof

  2 maanden geleden
  Pietje ... correcte reactie! Al de roeptoeters om de NMBS te privatiseren zodat de dienstverlening zal verbeteren zouden goed verschieten. Mvg vanwege een oud machinist.
 • pietje aalbers

  2 maanden geleden
  Misschien toch maar liever niet privatiseren hier in Belgie?
 1. Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaartuig Starliner

  Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaar­tuig Starliner

  De lancering van een nieuw ruimtevaartuig, de door vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelde ‘Starliner’, is dinsdag niet doorgegaan. Het vaartuig had moeten opstijgen voor een onbemande vlucht naar het ruimtestation ISS. Een paar uur voor vertrek, terwijl de raket klaarstond op het lanceerplatform, besloot de vluchtleiding echter om de lancering uit te stellen. Boeing Space gaf op Twitter geen uitleg voor dat uitstel, maar door de weersomstandigheden was er maar 50 procent kans dat de vlucht zou kunnen doorgaan.