Het historische centrum van Cartagena met huizen uit de Spaans-koloniale tijd.
Volledig scherm
Het historische centrum van Cartagena met huizen uit de Spaans-koloniale tijd. © Wikimedia Commons / Pedro Szekely

Nederlands stel sterft plots in Colombia: “Eerste hypothese wijst op besmette vis tijdens restaurantbezoek”

Het Nederlandse stel dat begin deze week plotseling overleed tijdens een vakantie in Colombia is bezweken aan de gevolgen van een vergiftiging. Die werd veroorzaakt door een vreemde substantie, blijkt volgens een Colombiaanse nieuwszender uit het autopsierapport.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Russische talkshowgast heeft weinig medelijden met slachtoffers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

  Russische talkshow­gast heeft weinig medelijden met slachtof­fers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

  Op de Russische staatstelevisie waren gisteren opnieuw enkele schokkende uitspraken te horen. Dit keer hadden de gasten het tijdens de talkshow van de beruchte presentator Vladimir Solovyov, op de staatszender ‘Russia-1', over de ellende in Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving van gisteren. “Ik zie geen Syrische of Turkse eenheden aan onze kant vechten (...). Ik moet eerst aan mijn land denken”, sneerde een van de gasten.