Een foto van november 2014 toont een stuk van het wrak van MH17.
Volledig scherm
Een foto van november 2014 toont een stuk van het wrak van MH17. © AFP

Nederlands parlement wil onderzoek naar rol Oekraïne in ramp met vlucht MH17

Nederland moet onderzoeken welke rol Oekraïne heeft gespeeld in de ramp met vlucht MH17. Dat vindt de Tweede Kamer. Het "lagerhuis" van het Nederlandse parlement wil bijvoorbeeld weten waarom Oekraïne het luchtruim niet heeft gesloten boven het oosten van het land, waar regeringstroepen en rebellen slag leverden.

5 reacties

 • Don Tessers

  3 jaar geleden
  De Jit en Bellingcat onderzoeken hebben zoveel hiaten dat ze nu na jaren ineens dieper onderzoek naar Oekraïne zelf willen?.....Het hele circus is omgeven van hogere belangen om verdragen voor gas leveringen veilig te stellen.
 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Rusland schiet een vliegtuig af en ze willen nu Oekraïne de schuld geven,dat is een omgekeerde wereld. Ze krijgen blijkbaar schrik van Poetin en zoeken nu een surrogaat schuldige.
 • johan debue

  3 jaar geleden
  En ook waarom het vliegtuig een lagere hoogte moest aannemen dat is toch allemaal verdacht.Misschien ook wel in scene gezet om dan Rusland te kunnen aanwijzen als schuldige alles is mogelijk op deze wereld.
 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  Ondertussen is er zoveel materiaal aangebracht door academici over de verantwoordelijkheid en de rol van Oekraïne dat heel het toneel aangebracht door de JIT en Bellingcat aan het wankelen gaat. Het is meer dan duidelijk dat Rusland hier geen enkel belang bij had. Oekraïne daarentegen...
 • Raymond Van gucht

  3 jaar geleden
  Probeer eens eerst de rusische verantwoordelijk te veroordelen , dus poetin ! Hahaha
 1. MH17-verdachte overgedragen aan Rusland, ondanks Nederlandse bezwaren

  MH17-verdachte overgedra­gen aan Rusland, ondanks Nederland­se bezwaren

  Volodymyr (of Vladimir) Tsemach is voordat hij door Oekraïne werd overgedragen aan Rusland, verhoord door Nederlandse onderzoekers over zijn rol bij neerhalen van vlucht MH17. De bevestigt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, die zegt de overdracht erg te betreuren. Tsemach werd eerder deze week vrijgelaten door Oekraïne en vandaag op het vliegtuig naar Moskou gezet als onderdeel van de ruil van zeventig gevangenen tussen Moskou en Kiev. Nederland heeft Rusland inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.