Joel Voordewind (Christenunie).
Volledig scherm
Joel Voordewind (Christenunie). © ANP

Nederlands parlement voert druk op: regering moet Armeense genocide erkennen

Een ruime meerderheid in het Nederlandse parlement wil dat de regering de Armeense genocide volmondig erkent. Een voorstel daartoe van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind kan rekenen op steun van de partijen PVV, CDA, GroenLinks, SP, SGP, 50PLUS, FVD, Partij voor de Dieren en de onafhankelijke Kamerleden Henk Krol en Femke Merel van Kooten-Arissen.

3 reacties

 • Fred De Vlaminck

  5 maanden geleden
  Volledig mee eens !
 • Benny Van den broeck

  7 maanden geleden
  Niet mee eens!
 • Danny Govaerts

  7 maanden geleden
  Dat de Nederlandse regering samen met de Belgische maar een sterk signaal geven. En de geschiedenis neer schrijven zo als het hoort. Is het gebeurd mag er over geschreven worden. Turkij heeft al meer aan de verkeerde kant van de geschiedenis gestaan. Nu zelfs nog in Syrië waar ze gronden bezetten. Waar ze geen enkel recht hebben. Dat de Navo hun daar maar voor veroordeeld.
 1. Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbellen afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder
  Play

  Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbel­len afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder

  De alarmbellen gingen af bij de familie van Gabby Petito (22) uit Long Island na een mysterieus bericht verstuurd vanop haar gsm naar haar moeder, Nichole Schmidt, op 27 augustus. De sms verwees naar Stan, de grootvader van Gabby. Maar volgens Schmidt noemde Gabby hem nooit Stan. De politie is haar externe harde schijf nu helemaal aan het uitpluizen. Intussen blijkt uit het YouTube-filmpje van het koppel dat Brian Laundrie (23) voor de verdwijning van zijn verloofde tijdens hun roadtrip een thriller aan het lezen was over drie vermiste vrouwen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).