Minister Ferd Grapperhaus. Foto rechts: op 7 november, enkele dagen na de fatale mishandeling van Jan (73) in Arnhem was er een stille tocht door de wijk. Het motief 'pedojacht' was toen nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie kan niet bevestigen dat de man een pedoseksueel was.
Volledig scherm
Minister Ferd Grapperhaus. Foto rechts: op 7 november, enkele dagen na de fatale mishandeling van Jan (73) in Arnhem was er een stille tocht door de wijk. Het motief 'pedojacht' was toen nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie kan niet bevestigen dat de man een pedoseksueel was. © ANP

Nederlands minister: “Pedojagers zijn helemaal fout, we leven niet in een cowboy-maatschappij”

Dat ‘pedojagers’ vermoedelijk achter de dood op een 73-jarige inwoner van de stad Arnhem zitten is “fout, helemaal verkeerd”, zegt de Nederlandse justitieminister Ferd Grapperhaus. Het is volgens hem absoluut niet de bedoeling dat mensen het heft in eigen handen nemen als iemand iets doet dat verboden is. “Dan ga je ermee naar de politie.”

4 reacties

 • Paul Philippaerts

  11 maanden geleden
  Dat zou zo moeten zijn. Maar als er geen justitie is in het land en misdaad blijkbaar alleen maar behandeld wordt met voorwaardelijke straffen. Straffen die moeten gedeeld worden door 3 onder aftrek van zoveel dingen. Met een enkelband thuiszitten. Moordenaars worden verhoord en mogen dan thuis 10 jaar wachten op hun rechter. Als terroristen vrij spel krijgen de de moordpartijen elkaar opvolgen. De processen jaren en jaren in vertraging zijn. Dan gaan de mensen zelf in actie komen.
 • Bert De Bruin

  11 maanden geleden
  Als de straf niet meer in verhouding staat tot de zwaarte van het misdrijf neemt de burger zelf het heft in handen. Ik kijk hier niet raar van op.
 • james Verlinden

  11 maanden geleden
  Ik beaam de uitspraak van de minister in deze titel. Maar heeft de minister al eens stilgestaan hoe dit tot stand gekomen is? De straffeloosheid haalt het ruim van de rechtvaardigheid die justitie en politici hanteren. We zijn dan ook geëvolueerd tot de maatschappij van de Verlichting, nietwaar? Ik vrees dat we meer van zulke dingen en groepen gaan zien in de toekomst, tenzij men hogerhand eindelijk zijn ogen eens opendoet.
 • patrick de smedt

  11 maanden geleden
  ik verschiet er niet van dat zulke dingen gebeuren , want als je iets gaat aangeven bij politie dan word er niets gedaan en de straffen zijn ook te mild als ze die dan al krijgen.er zal spijtig genoeg nog meer van zulke dingen gebeuren als het gerecht zo laks blijft optreden.!!!