De Efteling
Volledig scherm
De Efteling © Google Maps

Nederlands meisje (5) komt met hoofd vast te zitten in speeltuig Efteling

Een vijfjarig Nederlands meisje is gisterenavond met haar hoofd klem komen te zitten in een speeltuig in het attractiepark de Efteling, in het Nederlandse Kaatsheuvel. De brandweer moest ter plaatse komen nadat de medewerkers van het park er niet in slaagden om het kind los te krijgen. Na vijftig minuten werd ze eindelijk uit de benauwende positie bevrijd.

 1. EXCLUSIEF. Wij spraken met Russisch gemeenteraadslid dat ontslag Poetin eiste, maar nu met gezin op de vlucht is: "Niemand weet wat de Russen écht denken”
  PREMIUM
  6

  EXCLUSIEF. Wij spraken met Russisch gemeente­raads­lid dat ontslag Poetin eiste, maar nu met gezin op de vlucht is: "Niemand weet wat de Russen écht denken”

  “Ik zal tenminste zonder schaamte kunnen antwoorden als mijn kinderen later vragen wat ik deed toen de oorlog begon.” Dat zegt Nikita Joeferev (35), een Russische politicus die het parlement verzocht om Poetin te ontslaan. Een actie die het wereldnieuws haalde. Maar ze kostte hem z’n vaderland, zijn vrouw haar carrière en zijn zonen — vier en acht jaar oud — hun vriendjes. Wij spraken exclusief met Joeferev over de offers die hij bracht, wat de Russen werkelijk denken en waarom Oekraïne volgens hem wel met z'n leger van de Krim moet blijven.
 1. “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie
  79

  “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernieti­gen”: Poetin heeft dus maar één optie

  De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”