Premier Mark Rutte staat de pers te woord op het Binnenhof, vlak voor een extra ministerraad over de toeslagenaffaire, waarover een parlementaire commissie een vernietigend rapport schreef.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte staat de pers te woord op het Binnenhof, vlak voor een extra ministerraad over de toeslagenaffaire, waarover een parlementaire commissie een vernietigend rapport schreef. © ANP

Nederlands kabinet wankelt door toeslagenaffaire, premier Rutte: “Vrijdag praten we over politieke gevolgen”

Het Nederlandse kabinet spreekt vrijdag verder over de politieke gevolgen van de veelbesproken toeslagenaffaire, die het kabinet van premier Rutte in volle coronacrisis doet wankelen. 

 1. Trump wil woensdag allesbehalve een onopvallend vertrek: saluutschoten, muziekkapel en aanhangers aan Air Force One

  Trump wil woensdag allesbehal­ve een onopval­lend vertrek: saluutscho­ten, muziekka­pel en aanhangers aan Air Force One

  Als Donald Trump woensdagochtend de deur van het Witte Huis achter zich toetrekt, wil hij allesbehalve een onopvallend vertrek. Op de luchtmachtbasis waar de Air Force One klaarstaat, verlangt hij een afscheidsceremonie met militair eerbetoon. Trump denkt aan saluutschoten, de muziekkapel, een rode loper en zelfs aanhangers, stellen ingewijden tegenover Reuters en Associated Press.
 2. Nederland maakt zich grote zorgen om Britse coronavariant en verlengt lockdown tot 9 februari

  Nederland maakt zich grote zorgen om Britse coronavari­ant en verlengt lockdown tot 9 februari

  De Nederlandse premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hebben tijdens een persconferentie aangekondigd dat de lockdown, die aanvankelijk zou duren tot 19 januari, met drie weken wordt verlengd uit vrees voor de Britse coronavariant. “De cijfers uit Engeland en Ierland zijn alarmerend”, klinkt het. Bovendien is het aantal nieuwe besmettingen nog steeds “gevaarlijk hoog”.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'