De politie doet onderzoek bij het huis waar de vader met de kinderen werden aangetroffen
Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij het huis waar de vader met de kinderen werden aangetroffen © Harm Meter

Nederlands gezin zat al negen jaar in schuilkelder: “Kinderen wisten niet dat er nog andere mensen bestonden”

De Nederlandse politie heeft in een afgelegen boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold een gezin aangetroffen dat in volledige afzondering leefde en zou hebben gewacht op ‘het einde der tijden’. Het gezin, een vader met zes kinderen, zat al negen jaar in de kelder.

43 reacties

 • Bern Vermeulen

  2 jaar geleden
  geen inkomen,geen belasting, en toch overleven met een geit en groenten, nooit ziek nooit dokters en geen afval, straf daar kan iedereen van leren, zeker onze politiekers die altijd geld te kort hebben.
 • Marina Prevo

  2 jaar geleden
  Dit verhaal hangt met geen knoop aan elkaar.Die oudste zoon 25 j.,nooit gemist?Die moeder?Oudste zoon wist wel van bestaan andere mensen.Nog iemand van 18 jaar in gezin.Sorry,tittel verhaal klopt niet.
 • YVONNE SCEVENELS

  2 jaar geleden
  Ze waren tussen de 16 en de 52,negen jaar op gesloten en al die andere jaren dan,wat waren ze dan konden op die leeftijd toch iemand iemand anders op de hoogte gebracht hebben geloof er niks van
 • Bram Verbiest

  2 jaar geleden
  Strak wel zo 7 mensen 9 jaar in leven houden. Maar die 6 kinderen moeten nu wel leven met een gigantisch trauma.
 • Marty Goetkint

  2 jaar geleden
  Ik vraag mij af, waar ze hiervoor leefde, de oudste is 25 en zat 9 jaar in de bunker, waar was hij zijn vorige 16 jaren?
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Na de eerste dag was om even voor middernacht al bijna 67.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in Nederland aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"