De Spaanse badplaats Torrevieja.
Volledig scherm
De Spaanse badplaats Torrevieja. © Getty images

Nederlands echtpaar verdronken in zee bij Spaanse badplaats

TorreviejaEen Nederlands echtpaar is verdronken in de zee bij de Spaanse badplaats Torrevieja. Volgens Spaanse media werden de 56-jarige man en zijn 55-jarige vrouw meegesleurd door een sterke stroming. Eenmaal aan land hebben hulpdiensten geprobeerd de twee te reanimeren, maar dat was zonder succes.

 1. Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederlandse studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtoffers van Dutroux”
  PREMIUM

  Dit zei Alain Remue in februari over vermiste Nederland­se studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtof­fers van Dutroux”

  In februari sprak ‘Het Laatste Nieuws’ met Alain Remue van de Cel Vermiste Personen over Tanja Groen. Toen werd er 1 miljoen euro uitgeloofd voor dé gouden tip die leidt naar de vondst van de studente die 28 jaar geleden verdween in Maastricht. “Wij hebben in de inboedel van Marc Dutroux lopen zoeken of er ook wat van Tanja bij lag”, zei papa Adrie Groen. Nu schrijft de Nederlandse regionale krant ‘De Limburger’ dat politie en justitie de mogelijke betrokkenheid van Marc Dutroux onderzoeken. In dit artikel lees je wat Remue in februari vertelde over de zaak-Tanja Groen.
 2. Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnende beelden tonen hoe overlevenden noodgedwongen langs rotswand moeten klimmen
  Play
  Griekenland

  Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnen­de beelden tonen hoe overleven­den noodgedwon­gen langs rotswand moeten klimmen

  De Griekse kustwacht is op twee verschillende plekken bezig met reddingsoperaties vanwege gezonken migrantenboten. Voor de kust van Lesbos zonk een boot met zo’n veertig mensen aan boord. Al vijftien lichamen werden geborgen en tot nu toe zijn vijf mensen gered. Op hetzelfde moment voer voor de kust van het eiland Kythira een zeilboot met zo’n honderd vluchtelingen op de rotsen, waarvan tachtig mensen tot nu toe gered konden worden. Op beelden is te zien hoe de migranten met een touw langs een rotswand moeten klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.
 1. Zwemverbod door haai in de buurt van Barcelona: “Een van weinige soorten die mensen kan aanvallen”
  Play

  Zwemverbod door haai in de buurt van Barcelona: “Een van weinige soorten die mensen kan aanvallen”

  Vier stranden in de Spaanse badplaats Sitges, zo’n 30 kilometer van Barcelona, hebben een zwemverbod uitgeroepen door de aanwezigheid van een haai, meer bepaald een kortvinmakreelhaai of een makohaai. Volgens het gemeentebestuur werd het dier op minder dan 100 meter van de kust gespot. De haaisoort is een van de weinige soorten die agressief kan zijn naar mensen toe. Bekijk hierboven beelden van de haai die een natuurvereniging enkele dagen geleden deelde.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.