Chemiebedrijf Chemours, een afsplitsing van chemieconcern Dupont.
Volledig scherm
Chemiebedrijf Chemours, een afsplitsing van chemieconcern Dupont. © ANP

Nederlands chemiebedrijf lekte mogelijk afvalstoffen in grond, lucht en water

Mogelijk kankerverwekkende stoffen die chemiebedrijf Chemours uit het Nederlandse Dordrecht gebruikt bij zijn GenX-technologie komen via afval in de lucht, grond en water terecht. Chemours heeft er onvoldoende zicht op waar deze zogeheten FRD-stoffen inzitten. En het bedrijf informeert afvalverwerkers en afvaltransporteurs niet dat deze in het afval zitten.

7 reacties

 • Verstraeten Dirk

  3 jaar geleden
  tsjernobyl, Verkest (dioxine) was volgens da kieke (de haane) ook niet zo erg... we weten nog niet de helft van wat we te verduren krijgen.... maar vergeet niet af te dragen voor u milieu taksen he!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Kirsten De Laet

  3 jaar geleden
  ja ja maar met een oldtimer dieselwagen door een stad rijden is extreem taboe en ronduit een moordaanslag op miljoenen mensen. Gevaarlijke zotten zijn het, mensen die met een dieselwagen rijden. En weet je wat, ik ga met mijn oldtimer dieselwagen nog eens 376.720km bollen. Ze kunnen mijn rug op, ik betaal al 28 jaar netjes mijn wegentaks en ieder jaar keuring gedaan, steeds glansrijk geslaagd.
 • marc werbrouck

  3 jaar geleden
  En maar zeuren over onze kerncentrales die Nederlanders.
 • Rik Vang

  3 jaar geleden
  Kom zeg, wie kan er wereldwijd één chemiebedrijf opnoemen waar je 100% zekerheid hebt!! één volstaat! Daar telt ook weeral alleen de winst van de aandeelhouder, en die wonen ALLEMAAL 1000 km uit de richting!
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  Boel stil leggen tot het uit geklaard is. In andere zaken staat Nederland op propere lucht en grond. En hier kan alles zonder controle. Of zijn ze bang dat er te weinig pannetjes gemaakt kunnen worden. Maar waar had ik die antie bak laag ook weer voor nodig ,,,juist waar het te warm werd.!!
 1. Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk
  6

  Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk

  Sinds het begin van het schooljaar vormen Franse kinderen die geboren zijn in 2010 het doelwit van een nieuwe pesttrend, zowel op het internet als op de speelplaats. “Anti-2010", “Brigade tegen degenen uit 2010", ... het zijn maar enkele voorbeelden van de beledigingen die de ronde doen op sociale media, vaak gepaard met de hashtag #anti2010. Franse onderwijsgroepen uiten hun bezorgdheid naar aanleiding van de nieuwe trend en vragen aan de regering om in te grijpen. De app TikTok, waarop de trend tot nu toe erg aanwezig was, verwijderde zonet alle video’s met de hashtag.
 1. Experts VS tegen extra coronaprik voor 16-plussers

  Experts VS tegen extra coronaprik voor 16-plus­sers

  Een onafhankelijk adviescomité van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA is in grote meerderheid tegen toediening van een extra coronavaccin aan alle Amerikanen die al volledig zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Leden van de commissie keerden zich na urenlange presentaties tegen de zogeheten boostershots voor mensen vanaf 16 jaar. De regering wil daar komende maandag op grote schaal mee beginnen, maar de deskundigen adviseren alleen een noodvergunning te geven voor vaccinaties aan 65-plussers en mensen die veel risico lopen ziek te worden.