Volledig scherm
© ANP

Nederlanders willen avondklok omzeilen met koeriersuniformen en ‘leenhonden’

In Nederland wordt vanaf zaterdag een avondklok ingevoerd. Onze noorderburen zoeken echter naar creatieve oplossingen om toch nog het huis uit te kunnen, zelfs vermomd als koerier of hondenwandelaar. Op tweedehandssites zit de verkoop van jassen van bezorgdiensten in de lift en de vraag naar ‘leenhonden’ stijgt.

8 reacties

 • Gaston Foubert

  1 maand geleden
  Wie zo'n verkoop/verhuur promoot meteen diens licentie afnemen.
 • Wilm VanRoy

  1 maand geleden
  Goeie actie en hier ook gewoon invoeren. Wel elke nachtklokloper die dienstverlening 'doet' registreren en kijken of ze effectief werken voor zulk een bedrijf/ dienstverlening. Eventueel het verplicht bijhebben van een copie van arbeidscontract of dergelijke? Desnoods achteraf, na 3 weken of zo controleren met straffen. Waarschijnlijk zit ook de sollicitaties in de lift bij zulke bedrijven? Krijgen we misschien de mensen die geen werk hebben terug aan het werk.
 • Branco Bonn

  1 maand geleden
  Er is nog meer omzeil trucjes.. werkgeversverklaring staan op internet als voorbeeld en worden met fotoshop aangepast. En opnieuw gecopieerd naar derde.. Het is gewoonweg duidelijk dat nederland daar niet mee eens zijn en het inderdaad gaat omzeilen. Kunnen ze toch niet allemaal controlleren dus die avond klok werkt alleen van averest. Mensen gaan juist dingen uit vreten die ze normaal niet zouden doen. Rutte denkt slim te zijn maar dat zijn de mensen dus ook. Er is altijd een plan B
 • willy cornille

  1 maand geleden
  Mag ik Nederland nog transitteren per auto op terugweg na zaken reis Duitsland ?
 • Michel Philippe

  1 maand geleden
  Zoals altijd, zo veel hoofden, zo veel zinnen. Moest iedereen de voorschriften volgen, dan zou de pandemie reeds voorbij zijn. Maar er zijn te veel dwarsliggers, om het zacht uit te drukken. Hier en daar is er wel een dwarsligger slachtoffer geworden van zijn eigen wangedrag.
 1. Pil blijkt placebo, tientallen vrouwen in Chili ongewenst zwanger: “Hoe moet ik alle rekeningen nu blijven betalen?”
  3

  Pil blijkt placebo, tientallen vrouwen in Chili ongewenst zwanger: “Hoe moet ik alle rekeningen nu blijven betalen?”

  In Chili zijn tientallen vrouwen na een pijnlijke vergissing ongewenst zwanger geworden. De pil die ze slikten, bleek een placebo te zijn. Het laboratorium dat Anulette produceerde, had per ongeluk die valse exemplaren in omloop gebracht. Ook de overheid speelde echter een bedenkelijke rol, weet tijdschrift VICE. Abortus is in het land verboden, de dames hadden dus geen enkele uitweg meer.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie