ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlanders kiezen nieuwe gemeenteraden en stemmen over "aftapwet"

BuitenlandMeer dan 12 miljoen Nederlanders trekken vandaag naar de stembus om zich in een raadgevend referendum uit te spreken over een nieuwe wet op de inlichtingendiensten. Het wordt wellicht de laatste keer dat Nederland zo'n raadgevend referendum op basis van een burgerinitiatief organiseert. Daarnaast zullen de Nederlanders ook nieuwe gemeenteraden samenstellen.

5 reacties

 • paul lemmens

  4 jaar geleden
  Rutte houdt zich zo wie zo niet aan de uitslag , de burgers hebben niets te vertellen dat noemt men geleide democratie of kortweg dictatuur .
 • Conny Van den Bosch

  4 jaar geleden
  Steeds meer wordt onze westerse vrijheid, waarvoor onze voorouders gevochten hebben, ingeperkt. En waarom? Voor onze eigen veiligheid? Nochtans hoeft dit niet als de politici tenminste de ballen zouden hebben om al het gevaarlijk gespuis terug te sturen vanwaar ze gekomen zijn en te stoppen met geloven dat multicul de toekomst is.
 • Patrick Weyers

  4 jaar geleden
  Ze willen het referendum dus al afschaffen nadat de burgerbevolking 1 keer niet akkoord met hun is gegaan. Bewijs dat de politieke wereld geen inmenging wenst van de burger en dat ze hun eigen belangen wenst uit te voeren/verdedigen.
 • Patrick Moorthamer

  4 jaar geleden
  En zo sluit men dan de burger uit als het de politiek niet zint triest
 • Jef Denijs

  4 jaar geleden
  Die domme Nederlanders hebben teveel toegegeven aan hun moslimbevolking. Er is bijna totale vrijheid voor de Islam. Nu kunnen ze ook nog hun vrijheden opgeven. Arm Nederland.
 1. LIVE. Denemarken heft alle coronaregels op: “We verwelkomen het leven dat we kenden voor corona”

  LIVE. Denemarken heft alle coronare­gels op: “We verwelko­men het leven dat we kenden voor corona”

  De quarantaineregels in het onderwijs worden versoepeld, zo heeft de interministeriële conferentie Gezondheid vanavond beslist. Klassen moeten bijvoorbeeld niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijn. Vanavond maakte Denemarken ook bekend dat het volgende week alle coronamaatregelen afschaft. Ondertussen nadert het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen in ons eigen land de kaap van 50.000. Het werkelijke aantal ligt volgens viroloog Steven Van Gucht echter hoger. “We spreken over 100.000 à 200.000 besmettingen per dag”, zegt hij bij HLN LIVE. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.