ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlanders kiezen nieuwe gemeenteraden en stemmen over "aftapwet"

BuitenlandMeer dan 12 miljoen Nederlanders trekken vandaag naar de stembus om zich in een raadgevend referendum uit te spreken over een nieuwe wet op de inlichtingendiensten. Het wordt wellicht de laatste keer dat Nederland zo'n raadgevend referendum op basis van een burgerinitiatief organiseert. Daarnaast zullen de Nederlanders ook nieuwe gemeenteraden samenstellen.

5 reacties

 • paul lemmens

  4 jaar geleden
  Rutte houdt zich zo wie zo niet aan de uitslag , de burgers hebben niets te vertellen dat noemt men geleide democratie of kortweg dictatuur .
 • Conny Van den Bosch

  4 jaar geleden
  Steeds meer wordt onze westerse vrijheid, waarvoor onze voorouders gevochten hebben, ingeperkt. En waarom? Voor onze eigen veiligheid? Nochtans hoeft dit niet als de politici tenminste de ballen zouden hebben om al het gevaarlijk gespuis terug te sturen vanwaar ze gekomen zijn en te stoppen met geloven dat multicul de toekomst is.
 • Patrick Weyers

  4 jaar geleden
  Ze willen het referendum dus al afschaffen nadat de burgerbevolking 1 keer niet akkoord met hun is gegaan. Bewijs dat de politieke wereld geen inmenging wenst van de burger en dat ze hun eigen belangen wenst uit te voeren/verdedigen.
 • Patrick Moorthamer

  4 jaar geleden
  En zo sluit men dan de burger uit als het de politiek niet zint triest
 • Jef Denijs

  4 jaar geleden
  Die domme Nederlanders hebben teveel toegegeven aan hun moslimbevolking. Er is bijna totale vrijheid voor de Islam. Nu kunnen ze ook nog hun vrijheden opgeven. Arm Nederland.
 1. IN BEELD. Oekraïense jongeren in Kiev nemen deel aan tatoeage-marathon om geld voor leger in te zamelen

  IN BEELD. Oekraïense jongeren in Kiev nemen deel aan tatoeage-marathon om geld voor leger in te zamelen

  In een verlaten fabriek in de Oekraïense hoofdstad Kiev hebben lokale tattoo-artiesten de afgelopen zeven weken een wekelijkse tatoeage-marathon georganiseerd. Dat doen ze om geld in te zamelen voor het Oekraïense leger, dat sinds de start van de oorlog op 24 februari de meedogenloze strijd tegen de Russen aangaat. In totaal heeft het initiatief al 270.000 Oekraïense grivna (zo’n 8.566 euro) opgeleverd. De meeste klanten kiezen voor symbolische ontwerpen, waarmee ze de liefde en steun voor hun vaderland willen uitdrukken.