Nederlanders nemen ook vaak jerrycans mee die ze vullen met goedkope Duitse benzine.
Volledig scherm
Nederlanders nemen ook vaak jerrycans mee die ze vullen met goedkope Duitse benzine. © Jan Ruland van den Brink

Nederlanders keren als 'rijdende bommen' terug uit Duitsland om hoge brandstofprijzen te omzeilen

Nederlanders die in Duitsland gaan tanken vullen niet alleen hun benzinetank, maar ook vaak een of meerdere jerrycans. Dat lijkt gevaarlijk, maar vreemd genoeg mag je als automobilist honderden liters brandstof vervoeren.

32 reacties

 • Geert Vaelen

  2 maanden geleden
  Tja, soms moet je jerrycans gebruiken want met een zitmaaier of grasmaaier mag je niet op de openbare weg rijden.
 • phil smedts

  2 maanden geleden
  Onze politici, die ons zogezegd vertegenwoordigen, kiezen ervoor om ons groen en blauw te laten betalen. De groenen springen een gat in de lucht van blijdschap, want door de hoge prijzen wordt er minder verbruikt, en de liberalen en NVA idem, want de bedrijven maken nu woekerwinsten op de kap van de burger. Zij hebben een wedde van 5 à 10000€, ze hebben er dus zelf geen last van, de gewone burger daarentegen betaalt de hoofdprijs.
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Voor de groenen mag de brandstof veel duurder worden want dat is beter voor het milieu. Voor de regering zijn ook de inkomsten gestegen en op vragen om iets aan de prijs te doen is het steeds hetzelfde antwoord : we gaan erover nadenken! Wanneer dit jaar nog?
 • Lucien Mertens

  3 maanden geleden
  Tja, als men dat wil vermijden hoeft men enkel de prijs van die brandstof aan te passen tot minstens hetzelfde niveau als in Duitsland nietwaar. Het is niet moeilijk, het is gemakkelijk. Toch als men als overheid zijn burgers niet volledig plat wil stelen...wat men hier duidelijk wél wil.
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Dacht dat de sancties tegen de Russen waren of is Nederland een deel van Rusland je ziet hoe goed de sancties werken tegen de Europese burgers of waren die misschien voor de Russen bedoeld,neen voor de Europese burgers die kun je makkelijk pluimen.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Tien Belgen met hun tips aan de pomp: “Maximaal 100 per uur op de snelweg, dat bespaart me 150 euro per maand”
  PREMIUM

  Tien Belgen met hun tips aan de pomp: “Maximaal 100 per uur op de snelweg, dat bespaart me 150 euro per maand”

  De prijzen voor benzine stijgen tot recordhoogtes. Zo betaal je nu voor een liter benzine 95 (E10) maximaal 2,138 euro, een stijging met 12,1 eurocent. Voor benzine 98 (E5) stijgt de prijs met 18,3 cent per liter, tot 2,402 euro. Gisteren waren de prijzen nog dat tikkeltje voordeliger. Wij spraken met tien mensen aan de pomp. Zij vonden elk hun manier om te besparen.
 1. Man “onder invloed van cocaïne” zet vliegtuig van TUI op stelten en probeert nooduitgang te openen: “Ik zie jullie in de hemel”

  Man “onder invloed van cocaïne” zet vliegtuig van TUI op stelten en probeert nooduit­gang te openen: “Ik zie jullie in de hemel”

  Op een vlucht vanuit Cyprus naar het Verenigd Koninkrijk van luchtvaartmaatschappij TUI heeft een dronken man heel wat chaos veroorzaakt. De man zou het cabinepersoneel bedreigd hebben en deed ook een poging om de nooduitgang te openen. Door de heisa moest het vliegtuig een tussenlanding maken in Kroatië, waar de passagier werd opgepakt. “Ik dacht echt dat ik ging sterven. Hij wees naar mij en mijn kinderen en zei ‘Ik zie jullie in de hemel’”, vertelt een medepassagier.