Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Nederlander zwaargewond na duik in leeg Grieks zwembad

Een 20-jarige Nederlander is zwaargewond geraakt na een duik in een leeg zwembad in Chersonissos op het Griekse eiland Kreta. De man werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

 1. Wie boekt voor de zomer, bespaart niet op reisbudget: “Het mag langer en luxueuzer”
  PREMIUM

  Wie boekt voor de zomer, bespaart niet op reisbudget: “Het mag langer en luxueuzer”

  Bij wie een reis boekt deze zomer, heeft de energiecrisis amper vat op het vakantiebudget. Dat blijkt uit cijfers van touroperators Sunweb, TUI en Connections. Onze getaway mag wat meer zijn en liefst ook wat langer duren. Zo spendeert de Belg gemiddeld 20 procent meer dan in 2019. De reisorganisators hebben de boekingen de voorbije twee weken bovendien opvallend zien toenemen. “Tegen de zomer zou het hoogseizoen van 2019 weleens ingehaald kunnen zijn”, klinkt het.
 2. Een tweede verblijf kopen in Griekenland? Dit moet je weten volgens onze woonexpert: “Alle winst bij verkoop is belastingvrij”
  PREMIUM

  Een tweede verblijf kopen in Grieken­land? Dit moet je weten volgens onze woonexpert: “Alle winst bij verkoop is belasting­vrij”

  Heel wat Belgen hopen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen, ...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Griekenland, waar je geen meerwaardebelasting betaalt.
 3. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 4. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.