Volledig scherm
© Rawpixel.com/Pexels

Nederlander krijgt 35.000 euro te veel uitgekeerd, maar mag het geld toch houden

Nederlandse gemeenten krijgen mogelijk tientallen miljoenen euro's aan te veel uitgekeerde bijstandsuitkeringen niet meer terug, omdat de zaken zijn verjaard. Dat valt op te maken uit een uitspraak die de Centrale Raad van Beroep vandaag publiceerde.

4 reacties

 • William Inghels

  2 jaar geleden
  Tof. Niet teveel bekend maken anders proberen de politici dit ook. Of misschien doen ze het al.
 • Chris Bollen

  2 jaar geleden
  dat was een maand of 2 geleden nog is opnieuw gebeurd
 • Geert Vaelen

  2 jaar geleden
  Dus eigenlijk moet je het proberen om 5 jaar vol te houden en dat geld niet terugstorten en is het uiteindelijk van jou. Toch blijft het eigenlijk diefstal want je weet dat het geld jou niet toebehoort en ze komen erom vragen maar je weigert het terug te geven.
 • Rody Franks

  2 jaar geleden
  Altijd hetzelfde liedje: enkel de eerlijke hardwerkende werknemers worden platbelast en kunnen nooit op onverwachte cadeautjes rekenen.
 1. AstraZeneca en Europa botsen over vaccinleveringen: “Maak contract openbaar”
  19

  AstraZene­ca en Europa botsen over vaccinleve­rin­gen: “Maak contract openbaar”

  Het is niet duidelijk of farmabedrijf AstraZeneca vanavond nog deelneemt aan een vergadering met de Europese Commissie en de EU-landen over zijn vaccinleveringen. Een woordvoerster van de Europese Commissie bevestigt dat AstraZeneca heeft laten weten zich uit de vergadering terug te trekken. Het bedrijf zelf verklaart dat het tóch zal deelnemen. Sinds AstraZeneca liet weten dat de eerste levering van coronavaccins aan Europa lager zal uitvallen, zit het er bovenarms op tussen de farmareus en de Europese Commissie. Die laatste eist nu dat AstraZeneca het afgeklopte contract openbaar maakt.
 2. Marischka krijgt door blunder stadsbestuur honderdvoudige uitgekeerd: 35.700 euro. "Terugstorten? Zij hebben de fout gemaakt”
  Miljoenenblunder

  Marischka krijgt door blunder stadsbe­stuur honderdvou­di­ge uitgekeerd: 35.700 euro. "Terugstor­ten? Zij hebben de fout gemaakt”

  Een blunder van formaat bij het stadsbestuur van Den Haag: een groep bijstandsgerechtigden zou bovenop hun uitkering een premie ontvangen van enkele honderden euro’s, alleen is door een fout veel meer geld gestort dan de bedoeling was. Aan 69 mensen werd een bedrag tussen 30.000 en 150.000 euro overgemaakt. Marischka Borgmeijer is een van hen, zij kreeg in plaats van 357 euro het honderdvoudige 35.700 euro. Ze is niet meteen van plan het geld terug te storten. “Ik ben geen oplichter, maar nu dat geld zomaar mijn kant is opgerold, denk ik: het heeft zo moeten zijn.”
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten