De opgepakte Nederlander.
Volledig scherm
De opgepakte Nederlander. © Screenshot MBC Masr

Nederlander in Egypte opgepakt voor ‘spionage’ met drone aan zijn hotel

Een Nederlander zit vast in Egypte omdat hij in Caïro met een drone opnames zou hebben gemaakt. De 43-jarige Pieter Bas H. werd vandaag getoond op de Egyptische televisie waar hij, ietwat zenuwachtig ogend, een ‘bekennende’ verklaring aflegde. 

 1. Opnieuw Belg (31) verdacht van spionage op militaire basis in Griekenland
  Buitenland

  Opnieuw Belg (31) verdacht van spionage op militaire basis in Grieken­land

  In Griekenland is, voor de tweede keer in enkele maanden, een Belg opgepakt op verdenking van spionage op een militaire luchtmachtbasis. De rugzaktoerist (31) verklaarde dat hij tijdens een wandeling verloren liep. In april werd op hetzelfde terrein ook al een Belg (26) opgepakt. Het duurde toen drie maanden voor hij het land mocht verlaten. “Je past in Griekenland maar beter op met wat je fotografeert”, adviseert Buitenlandse Zaken.
 2. LIVE. WHO maant aan tot “extreme voorzichtigheid” tijdens feestdagen
  Play

  LIVE. WHO maant aan tot “extreme voorzich­tig­heid” tijdens feestdagen

  De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels vanaf morgen. Want afgelopen weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", reageerde epidemioloog Pierre Van Damme bij HLN LIVE. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?