Nederlands premier Mark Rutte tijdens een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus in Nederland afgelopen vrijdag.
Volledig scherm
Nederlands premier Mark Rutte tijdens een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus in Nederland afgelopen vrijdag. © ANP

Nederland ziet aantal coronabesmettingen fors toenemen

Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt niet alleen toe, de uitbreiding van het virus gaat ook sneller en sneller. Elke week is de toename groter dan de week ervoor. Dat blijkt uit officiële cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Ook het percentage positieve testen is aanzienlijk gestegen.

5 reacties

 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Dat kon iedereen met een beetje boerenverstand zien aankomen.
 • Camylle Verbruggen

  1 jaar geleden
  Tijd om de grenzen te sluiten! Het is vijf voor twaalf!
 • matthias peur

  1 jaar geleden
  Oh wat was de Nederlandse aanpak formidabel ! Tot blijkt dat dit niet zo is. Wie Nederlanders kent, en zeker Nederlanders die dokter zijn, weet dit al van in maart.
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  Hier ging men zo te keer over de prima omgang in Nederland met het virus. Als je de situatie daar een beetje volgde wis je dat de ramp compleet ging worden, Rutte deed alsof zijn neus bloedde, is bang voor zijn stemmen, zijn rechts bewind is compleet aan het falen. Contacttracing werkt helemaal niet, bepaalde groepen worden niet getest, veel test materiaal te kort, cijfers kloppen al lang niet meer, men heeft corona daar bewust uit de media gehouden, nu neemt de woede toe en aarzelt men nog...
 • Maurice Verheyen

  1 jaar geleden
  ik geloof niet dat je het virus kan stoppen, handen veelvuldig wassen en niet te dicht op mekaar is zeker meer dan gerechtvaardigd. Verkoudsheidsvirus en HIV zijn ook nooit kunnen gestopt worden. Tot ineens mondkapjes verpicht werd op verlaten paden in het bos stond ik ook achter het dragen ervan. Sinds die domme maatregelen begon heb ik daar geen vertrouwen meer in. Zeker als je de cijfers van Spanje en Zweden vergelijkt (overal mondkapjes versus geen verplichting) dan is
 1. Van Nederland tot Spanje: dit is de "alarmerende" situatie in de andere Europese landen
  PREMIUM

  Van Nederland tot Spanje: dit is de "alarmeren­de" situatie in de andere Europese landen

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt de nieuwe corona-opmars in Europa "alarmerend". In verscheidene landen telt de tweede golf hogere besmettingscijfers dan de pieken van maart en april, en dat heeft slechts deels te maken met het veelvuldige testen. Ze pleit ook voor een quarantaineperiode van twee weken - Frankrijk bracht die onlangs terug naar zeven dagen. "Hoe de pandemie zich verder ontwikkelt, hebben we zelf in de hand. We kúnnen opnieuw terugslaan.”
 2. Nederland verscherpt coronamaatregelen in zwaarst getroffen regio’s
  UPDATE

  Nederland verscherpt coronamaat­re­ge­len in zwaarst getroffen regio’s

  In zes regio’s van Nederland waar het aantal coronabesmettingen het hardst oploopt, worden de maatregelen tegen de verspreiding van het virus aangescherpt. Dat deelde de Nederlandse premier Mark Rutte vrijdag samen met zorgminister Hugo de Jonge mee tijdens een persconferentie. Bij onze noorderburen werden de voorbije 24 uur immers 1.977 nieuwe besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal tot dusver. Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat de regering zelfs hardere maatregelen moet nemen in de strijd tegen corona, aldus een peiling van nieuwsprogramma Hart Van Nederland.