Mark Rutte
Volledig scherm
Mark Rutte © ANP

Nederland wil stapsgewijs versoepelen vanaf 28 april: “Gelukkig is het einde in zicht”

De Nederlandse regering lanceert een vijfstappenplan dat uiteindelijk moet leiden naar “terug naar normaal”. Volgens dat scenario wordt op 28 april de avondklok beëindigd, gaan terrassen en winkels open en mag je vanaf die dag thuis twee gasten ontvangen, zo raakte bekend op een persconferentie.

4 reacties

 • ivan de ridder

  3 weken geleden
  Binnenkort de Braziliaanse / Zuid-Afrikaanse (zit al in UK) variant die de kop opsteekt in onze regionen en dan is het helaas ook niet langer in te dijken met de huidige vaccins ... dat is mijn horrorscenario, maar laten we maar het beste hopen zeker ...
 • Jean Pierre Versteeg

  3 weken geleden
  Alles valt of staat met het aantal gezette vaccins. Terug opbouwen naar het normale leven zal pas kunnen als een meerderheid is ingeënt. Kijk hoe snel het gaat en als je een beetje kan rekenen denk ik dat je moet kunnen realitiveren de politiekers denken enkel aan hun eigen populariteit maar zijn niet bij machte om een degelijk vaccinatie beleid te voeren. Mijn conclusie is terug naar normaal in de zomer van 2021 dus zeker nog een jaar aanmodderen. Ik hoop wel dat ik het fout inschat.
 • Tony Van De Perre

  3 weken geleden
  Daar hebben de maatregelen ook niets opgebracht.
 • jos gompel

  3 weken geleden
  Niks versoepelingen. Alles onder voorwaarden en met beperkingen.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs