Mark Rutte
Volledig scherm
Mark Rutte © ANP

Nederland wil stapsgewijs versoepelen vanaf 28 april: “Gelukkig is het einde in zicht”

De Nederlandse regering lanceert een vijfstappenplan dat uiteindelijk moet leiden naar “terug naar normaal”. Volgens dat scenario wordt op 28 april de avondklok beëindigd, gaan terrassen en winkels open en mag je vanaf die dag thuis twee gasten ontvangen, zo raakte bekend op een persconferentie.

4 reacties

 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Binnenkort de Braziliaanse / Zuid-Afrikaanse (zit al in UK) variant die de kop opsteekt in onze regionen en dan is het helaas ook niet langer in te dijken met de huidige vaccins ... dat is mijn horrorscenario, maar laten we maar het beste hopen zeker ...
 • Jean Pierre Versteeg

  1 maand geleden
  Alles valt of staat met het aantal gezette vaccins. Terug opbouwen naar het normale leven zal pas kunnen als een meerderheid is ingeënt. Kijk hoe snel het gaat en als je een beetje kan rekenen denk ik dat je moet kunnen realitiveren de politiekers denken enkel aan hun eigen populariteit maar zijn niet bij machte om een degelijk vaccinatie beleid te voeren. Mijn conclusie is terug naar normaal in de zomer van 2021 dus zeker nog een jaar aanmodderen. Ik hoop wel dat ik het fout inschat.
 • Tony Van De Perre

  1 maand geleden
  Daar hebben de maatregelen ook niets opgebracht.
 • jos gompel

  1 maand geleden
  Niks versoepelingen. Alles onder voorwaarden en met beperkingen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek

 2. Hartverscheurend: zo worden kinderen getroffen door conflict tussen Israël en Palestina
  Play

  Hartver­scheu­rend: zo worden kinderen getroffen door conflict tussen Israël en Palestina