ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederland wil quarantaineplicht voor reizigers vanaf 15 mei

De Nederlandse regering wil de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei laten ingaan. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van de NOS. Het Nederlandse kabinet zou normaal vrijdag met een wetsvoorstel komen daarover.

15 reacties

 • Rael Rhanouti

  3 weken geleden
  Quarantaine in sporthallen en leegstaande ruimtes,... Gewoon hard zijn! Thuis quarantaine is niet te vertrouwen. Mensen nemen geen verantwoordelijkheid en denken niet aan hun medemensen. Het zijn net kinderen. Het feit dat de overheid de mensen thuis quarantaine toelaat omdat deze ervan overtuigd zijn dat deze gaan overtreden. Zo kan de staat boetes geven en deze innen. Met quarantaine in sporthallen,...enz is alleen nadelig voor de staatskas.
 • Gerarda Scharlaeken

  3 weken geleden
  Hoe zit dat met 2 de verblijf in Nederland. Moeten wij dan ook in quarantaine. Wij hebben een eigen stacaravan met tuin en omheining en kunnen ons perfect aan de regels houden.
 • Renee Schietekat

  3 weken geleden
  95 euro boete, wat een giller. Velen zullen dat met plezier betalen. Net als de 250 euro boete die men in België moet betalen bij overtreding. Daar zullen ook velen dat met plezier betalen als ze dan al gepakt worden natuurlijk. En die kans is niet zo groot. Veel blabla en weinig boemboem!
 • Ludwig Van der Auwera

  3 weken geleden
  Normaal moeten Nederlanders in België ook in carantaine
 • Bernard Verhelst

  3 weken geleden
  Gaan wij dan ook aan de Belgisch-Nederlandse grens systematisch alle verkeer (van voetgangers tot vrachtwagenverkeer plus schepen en vliegtuigen) dat vanuit Nederland ons land wil binnenkomen tegenhouden, beboeten en terug sturen? Dat wordt leuk.
 1. Schokkende beelden tonen achtergelaten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”
  Play
  15

  Schokkende beelden tonen achtergela­ten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”

  Het coronavirus blijft onverbiddelijk hard toeslaan in India. Voor de tweede dag op rij sneuvelde het record van nieuwe bevestigde besmettingen en veel ziekenhuizen zijn helemaal door hun voorraad zuurstof heen. Op sociale media zijn schokkende beelden opgedoken uit een klein ziekenhuis even buiten de hoofdstad Delhi die laten zien hoe de lichamen van enkele coronapatiënten werden achtergelaten op de dienst intensieve zorg. Van het medisch personeel geen spoor meer. Op de achtergrond hoor je familie roepen dat de dokters gevlucht zijn.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten