Nederland versoepelt: terrassen vanaf volgende week in de namiddag opnieuw open, avondklok verdwijnt

In Nederland eindigt op woensdag 28 april om 04.30 uur de avondklok. Die dag mogen ook buitenterrassen opnieuw open van 12 tot 18 uur. Dat heeft premier Mark Rutte bekendgemaakt. Ook de winkels gaan weer open zonder afspraak.

  1. Neergeschoten first lady zag president Haïti in hun kamer sterven: “Het is voorbij, dacht ik”

    Neergescho­ten first lady zag president Haïti in hun kamer sterven: “Het is voorbij, dacht ik”

    De weduwe van de op 7 juli doodgeschoten Haïtiaanse president Jovenel Moïse heeft de Verenigde Naties opgeroepen om haar te helpen met het vinden van de opdrachtgevers van de geruchtmakende moord. “Iemand heeft de opdracht gegeven en iemand heeft het geld betaald. Dit zijn de mensen die we zoeken”, zegt first lady Martine Moïse in een interview met CNN, waarin ze voor het eerst huiveringwekkende details over de avond van de aanslag deelt.
  2. Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaartuig Starliner

    Uitstel voor testvlucht naar ISS van Boeings ruimtevaar­tuig Starliner

    De lancering van een nieuw ruimtevaartuig, de door vliegtuigbouwer Boeing ontwikkelde ‘Starliner’, is dinsdag niet doorgegaan. Het vaartuig had moeten opstijgen voor een onbemande vlucht naar het ruimtestation ISS. Een paar uur voor vertrek, terwijl de raket klaarstond op het lanceerplatform, besloot de vluchtleiding echter om de lancering uit te stellen. Boeing Space gaf op Twitter geen uitleg voor dat uitstel, maar door de weersomstandigheden was er maar 50 procent kans dat de vlucht zou kunnen doorgaan.