Archiefbeeld. Grote Markt in Antwerpen. De Nederlandse overheid stelde eind juni het reisadvies voor de provincie Antwerpen bij naar 'code oranje'. Reizigers die in die provincie waren geweest, moesten bij aankomst in Nederland 14 dagen in quarantaine.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Grote Markt in Antwerpen. De Nederlandse overheid stelde eind juni het reisadvies voor de provincie Antwerpen bij naar 'code oranje'. Reizigers die in die provincie waren geweest, moesten bij aankomst in Nederland 14 dagen in quarantaine. © Photo News

Nederland versoepelt reisadvies voor provincie Antwerpen, maar niet voor stad Antwerpen

Nederland heeft het reisadvies voor de provincie Antwerpen aangepast van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Dat betekent dat het niet meer nodig is om in quarantaine te gaan wanneer je naar Nederland trekt. In de negen districten in de stad Antwerpen blijft de kleurcode oranje gehandhaafd, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. NAVO-chef Stoltenberg: ook Biden zet druk op Europese bondgenoten
  Buitenland

  NAVO-chef Stolten­berg: ook Biden zet druk op Europese bondgeno­ten

  De aankomende president van de Verenigde Staten, Joe Biden, zal net als de huidige president Donald Trump druk blijven zetten op de Europese leden van het bondgenootschap om hun defensie-uitgaven te verhogen. Dat stelt NAVO-chef Jens Stoltenberg. De nog zittende Trump had volgens Stoltenberg zijn “eigen stijl” en was “vrij duidelijk” naar de andere leden over zijn verwachtingen. Stoltenberg zegt er vrijwel zeker van te zijn dat Biden dezelfde verwachting van de Europese partners zal uiten.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok