Reizigers op Schiphol.
Volledig scherm
Reizigers op Schiphol. © AFP

Nederland versoepelt inreisverbod voor topsporters en zakenlui

Voor topsporters en mensen uit het bedrijfsleven versoepelt Nederland het inreisverbod. Vanaf 14 september mogen topsporters uit het buitenland weer naar Nederland reizen, en vanaf 21 september mogen mensen uit het bedrijfsleven dat.

 1. Reizen naar overzeese Europese gebieden gat in de markt? “Guadeloupe en Martinique liggen ook in de Schengenzone”
  PREMIUM

  Reizen naar overzeese Europese gebieden gat in de markt? “Guadeloupe en Martinique liggen ook in de Schengenzo­ne”

  Reizen naar verre tropische bestemmingen in coronatijden, het is wél mogelijk. U had er wellicht nog niet bij stilgestaan, maar Caraïbische eilanden als Guadeloupe en Martinique bevinden zich in de Schengenzone, want officieel zijn ze Frans grondgebied. Ook in de overzeese gebieden van andere Europese landen moet je niet door de paspoortcontrole. Reizen De Lathauwer uit Aalst hoopt dat reizigers die bestemmingen nu ontdekken.
 2. Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”
  PREMIUM

  Vlaamse stemmen in de VS. Idaho, waar Trump graag gezien is: “De mensen willen hier met rust gelaten worden”

  Ze wonen in een straat die Little Bear Road heet en dat illustreert hoe Larry Forney (66) en Eva Top (54) in Idaho leven. Tussen de beren en poema’s, met matig internet en geen huis in de omtrek te zien. Idaho is een beetje ruw, mannen drinken er bier, klieven er hout en schieten met een geweer. Hier wordt Trump gestemd, of wat dacht u? “Vlamingen hebben geen idee hoe het leven hier is.”