Nederland verijdelde Russische cyberaanval in Den Haag en zette 4 spionnen het land uit

De Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft in april een Russische cyberoperatie tegen de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), gevestigd in Den Haag, verijdeld. Vier Russen werden het land uitgezet. Dat heeft minister van Defensie Ank Bijleveld bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie van de Nederlandse en Britse regering.

28 reacties

 • Geert Tamsyn

  2 jaar geleden
  Jean Van de Woestyne, informeer u even: noch in Syrië noch in Libië was de NAVO aanwezig. En in ex-Joegslavië maakte de NAVO een einde aan de 7 jaar durende burgeroorlog na de demonstratie van onmacht van de VN en de EU.
 • Marijn Heusschen

  2 jaar geleden
  Wie denkt dat er een gebrek is aan bewijs moet de persconferentie bekijken. Er is meer bewijs dan wat dit artikel aangeeft. Zo was de auto gericht op de OPCW en zat de auto vol Hack-apparatuur. De paspoort-nummers waren bij twee daders oplopend en er is bewijs dat de daders gebeld hadden bij de GRO en een taxi hadden genomen richting het vliegveld.
 • ETIENNE BOECKX

  2 jaar geleden
  Wat doe je met spionnen ? Je laat die verdwijnen !
 • Jean Van de Woestyne

  2 jaar geleden
  Hilarisch die NAVO reactie.Misschien vergeten dat ze zich onrechtmatig hebben gemoeid in Syrië, Joegoslavië, en Libië wat ons een stroom vluchtelingen bezorgd heeft.
 • Charles Vanderperre

  2 jaar geleden
  Waar blijven de bewijzen dat Saddam giftige wapens vervaardigde ? Nog altijd niet gevonden ? Nu is het de beurt om de Russen te bashen ! De NAVO moet toch verder bewapend worden !
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen