Nederland verijdelde Russische cyberaanval in Den Haag en zette 4 spionnen het land uit

De Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft in april een Russische cyberoperatie tegen de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), gevestigd in Den Haag, verijdeld. Vier Russen werden het land uitgezet. Dat heeft minister van Defensie Ank Bijleveld bekendgemaakt op een gezamenlijke persconferentie van de Nederlandse en Britse regering.

 1. Vakbondsleden veroordeeld omdat ze E40 blokkeerden, met mogelijk dood van Deense toerist tot gevolg

  Vakbondsle­den veroor­deeld omdat ze E40 blokkeer­den, met mogelijk dood van Deense toerist tot gevolg

  De correctionele rechtbank van Luik heeft zeventien syndicalisten, bestuurders en leden van de socialistische vakbond ABVV-FGTB veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen omdat ze tijdens een staking kwaadwillig het verkeer belemmerd hebben. Onder hen bevindt zich ook voorzitter Thierry Bodson. De vakbondsafgevaardigden blokkeerden de E40 op 19 oktober 2015. Door de hinder is de operatie van een Deense toerist later van start moeten gaan. De vrouw overleefde de ingreep niet. Het ABVV zal in beroep gaan tegen het vonnis.
 2. Tentenkamp in Parijs hardhandig ontruimd: politie gooit migranten letterlijk uit hun tent

  Tentenkamp in Parijs hardhandig ontruimd: politie gooit migranten letterlijk uit hun tent

  In Parijs heeft de politie op hardhandige wijze een tentenkamp ontmanteld. Migranten werden stevig aangepakt met de wapenstok, enkelen werden zelfs letterlijk uit hun tent gegooid. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin noemt sommige beelden schokkend en vraagt dringend een onderzoek. “In het rapport dat ik ontvangen heb, staan verschillende zaken die onaanvaardbaar zijn”, klinkt het in een tweet.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?