Demissionair premier van Nederland Mark Rutte en informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees.
Volledig scherm
Demissionair premier van Nederland Mark Rutte en informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees. © ANP

Nederland verbreekt vandaag naoorlogs record langstlopende formatie

Het naoorlogse record voor langstlopende regeringsvorming in Nederland is vandaag verbroken. De kabinetsformatie is al 226 dagen bezig. Het vorige record stond op naam van het nu ontslagnemende kabinet-Rutte III. Dat blijkt uit gegevens die zijn verstrekt door Parlement.com.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. D-day in Nederlandse regeringsvorming levert nog geen doorbraak op: “Doorstart huidig kabinet is serieuze optie”

  D-day in Nederland­se regerings­vor­ming levert nog geen doorbraak op: “Doorstart huidig kabinet is serieuze optie”

  In Nederland is er nog geen doorbraak gekomen in de moeizame onderhandelingen om een nieuwe regering te vormen. Morgen wordt er verder gepraat. Informateur Johan Remkes had negen partijen uitgenodigd, waaronder zelfs de kleine oerconservatieve Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Het christendemocratische CDA, het linksliberale D66 en de rechtsliberale VVD voerden intern beraad nadat een doorbraak in zicht leek, maar witte rook bleef alsnog uit.