Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Nederland start vandaag met coronacontroles aan Belgische grens

UPDATEReizigers die vanuit België of Duitsland naar Nederland reizen, kunnen vanaf vandaag gecontroleerd worden op hun coronabewijs, dat meldt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Marechaussee. Reizigers die geen coronabewijs kunnen tonen, krijgen een boete van 95 euro. 

153 reacties

 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Dit gaat al langer niet meer om corona preventie maar om staats kas vulling
 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Verplichte vaccinatie, en probleem lost zichzelf op.
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Waarom zou België moeten controleren? Als illegalen een corona test kunnen weigeren dan kan de rest ook wel.
 • Laurens Stevens

  2 maanden geleden
  Wat met het recht op vrij vervoer van personen, diensten en goederen in de EU?
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  mensen zonder vaccinatiebewijs moeten in hun kot blijven en hebben dus niets te zoeken aan de nederlandse grens, boete mocht nog een pak hoger zijn. Genoeg bepamperd die egoisten
 1. Eerste dag verplichte coronapas in Nederland: app meteen overbelast door drukte en cyberaanval
  UPDATE

  Eerste dag verplichte coronapas in Nederland: app meteen overbelast door drukte en cyberaan­val

  De Coronacheck-app, waarmee Nederlanders vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca, kampt met problemen. Op sociale media melden diverse personen dat zij om die reden niet naar binnen konden. Volgens het ministerie van Gezondheid komt dat door zogenoemde DdoS-aanvallen op de servers, waarbij het systeem overbelast raakt. Ook maken voor veel mensen voor het eerst gebruik van de app. Daardoor verloopt het aanmaken van een QR-code moeilijk.
 2. EU en VS lanceren nieuw forum rond handel en technologie: “Als we verdeeld zijn, bestaat het risico dat we elkaar wegconcurreren”

  EU en VS lanceren nieuw forum rond handel en technolo­gie: “Als we verdeeld zijn, bestaat het risico dat we elkaar wegconcur­re­ren”

  De Franse colère over de duikbotenaffaire leek even roet in het eten te gooien, maar Amerikaanse en Europese beleidsmakers strijken woensdag wel degelijk neer in het Amerikaanse Pittsburgh om er een nieuw samenwerkingsforum rondom handel en technologie boven de doopvont te houden. Het nijpende tekort aan halfgeleiders is een van de eerste gespreksonderwerpen.