Geert Molenberghs.
Volledig scherm
Geert Molenberghs. © Photo News

Nederland koerst af op korte, milde lockdown. Ook een idee voor hier? Geert Molenberghs pleit vooral voor schrappen van grote events (zoals kerstmarkten)

UPDATEDe (ontslagnemende) Nederlandse regering komt vandaag/vrijdag vermoedelijk met de aankondiging van een korte, milde lockdown van drie weken. Is dat een ingreep die we ook in België moeten overwegen? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) lijkt alvast geen fan, zo geeft hij aan in een reactie bij HLN LIVE. Volgens hem moet er wel ingegrepen worden. Hij pleit voor een stop op grotere evenementen om de vierde golf van de coronavirusepidemie in te dijken. Zo is hij er ook voorstander van om de kerstmarkten niet te laten doorgaan.

135 reacties

 • Pieter martens

  6 maanden geleden
  Wat we zeker weten is dat het virus een avond en nachtvirus is en dat de kerstmarkten de grote boosdoeners zijn die trouwens nog niet begonnen zijn maar wat wil je als de linkse rakkers niet weten wanneer het Kerstmis is ,echt niet in de herfst hoor.
 • sirk dabbe

  6 maanden geleden
  Neem teminste een voorbeeld aan Oostenrijk
 • chris Van den Eede

  6 maanden geleden
  Komt er nu een booster of niet? Verplicht telewerken? Wat met dancings en grote concerten, bioscoop waar je toch een paar uren zit, enz? Als het virus houdt van samenscholingen dan zijn die toch te vermijden?
 • peter destoop

  6 maanden geleden
  iedereen kon zien dat de lichtjesshow in Gent er al teveel aan was. Weer een gemiste kans.
 • Hugo Peeters

  6 maanden geleden
  Nederland zit overduidelijk met een jojo-effect.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Vandenbroucke hoopt kinderen van zes tot elf jaar te kunnen vaccineren vanaf januari: “Als het mag van Europa”

  Vandenbrou­c­ke hoopt kinderen van zes tot elf jaar te kunnen vaccineren vanaf januari: “Als het mag van Europa”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is uitgesproken voorstander van de vaccinatie van kinderen, van zodra het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) daarvoor toestemming geeft. "Ik hoop dat we kinderen van zes tot elf jaar kunnen vaccineren vanaf januari. We wachten op groen licht van Europa. Als het mogelijk is, vind ik dat we het moeten doen", zei Vandenbroucke in het actualiteitenprogramma 'Jeudi en prime' op de Franstalige omroep RTBF.