AFP
Volledig scherm
© AFP

Nederland klopt aan bij België voor testcapaciteit

Nederland zit in de knoei met zijn testcapaciteit: er worden dagelijks 28.000 tests uitgevoerd, maar de gemeentelijke gezondheidsdiensten krijgen ruim 39.000 verzoeken. Onze noorderburen kijken nu naar ons land om de testcapaciteit op te schalen. Dat bevestigen het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid en de bevoegde federale minister Philippe De Backer (Open Vld) aan De Tijd. Op dit moment is het evenwel niet aan de orde dat België Nederland uit de nood helpt, stelt De Backer.

12 reacties

 • Kristine Delacourt

  12 maanden geleden
  Nederland is alleen een goede buur als het hun goed uitkomt. Opportunistisch tot en met. Dan nog liever op zijn Belgisch het goede en het kwade in het zicht van iedereen dan de geniepigheid van de Hollanders met hun gladde cijfers dank zij hun lakse rapportering.
 • Guido Boonen

  12 maanden geleden
  Nederland weet het altijd beter. Vorige keer ook al de buurlanden gesmeekt om hulp maar daar wordt niet over gecommuniceerd.
 • Michel Jozef

  12 maanden geleden
  Voetbal stilleggen. Dan hebben ze direct een paar duizend tests extra beschikbaar voor gewone mensen.
 • marc van de poel

  12 maanden geleden
  België zal Nederland wel helpen, zolang hier geen logistieke problemen ontstaan. Maar erg structureel is dat niet, uiteraard.
 • Piet Schots

  12 maanden geleden
  Ben benieuwd als Frankrijk die vraag zou stellen of ze ook nee zouden zeggen.
 1. OVERZICHT. Opnieuw meer dan 500 patiënten in ziekenhuizen, bijna 100 op intensieve zorgen

  OVERZICHT. Opnieuw meer dan 500 patiënten in ziekenhui­zen, bijna 100 op intensieve zorgen

  Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen blijft zoals verwacht verder toenemen. Vandaag meldt gezondheidsinstituut Sciensano gemiddeld 53 ziekenhuisopnames per dag in de periode tussen 15 en 21 september. Dat zijn er 20 meer dan in de vorige zevendaagse periode. In totaal liggen nu 505 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 94 op intensieve zorgen. Het aantal besmettingen blijft ook verder stijgen en voor het eerst sinds lang nemen de overlijdens weer licht toe.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).