Volledig scherm
© Shutterstock

“Nederland heeft beste pensioenstelsel ter wereld”

PensioenHet Nederlandse pensioenstelsel is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Adviesbureau Mercer zette Nederland in zijn Global Pensions Index net als vorig jaar bovenaan. De top tien wordt verder gevuld door Denemarken, Australië, Finland, Zweden, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Canada, Chili en stadstaat Singapore. 

55 reacties

 • joachim albert

  1 jaar geleden
  Paar maanden geleden was er een artikel in hln dat Nederlandse gepensioneerden amper boterhammen konden kopen omdat pensioen zo laag was. Ik denk dat België (te) goed pensioen geeft en veel te vroeg (57 jaar). Dus waarschijnlijk is het systeem goed, in België zal het niet betaalbaar zijn voor jeugd. Dit dankzij alle profiteurs van jaren 50 en 60. Wel bedankt aan deze egoïstische generatie.
 • Ivan Willems

  1 jaar geleden
  Van België is niets te lezen!!!! Hoe zou dat komen? Mijn zus gaat op 1 december op pensioen. Die is 65 jaar en heeft een pensioen van € 1800; als verpleegkundige. Niet slecht gedaan in Nederland voor een voltijds pensioen. Hier hebben ze indertijd de kas leeggemaakt van de pensioenen, nietwaar Open-VLD????
 • Heléna Deloo

  1 jaar geleden
  In België is het Wenen met de pet op. Hier laten ze de kassen plunderen.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  In Nederland krijgt iedereen gelijk pensioen van Prinses tot vuilnisman. Terwijl bij ons vooral de elite de kassen leegroven. Show us the money Bart! Want het zit in jullie zakken. Rechts stemmen is je laten belazeren en beroven.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Het gemiddeld pensioen bedraagt in ons land 1200 euro voor een gemiddeld actieve loopbaan van 32 jaar en 6 maanden, dat is toch ook niet slecht. Wie 45 jaar werkt komt wel in de beurt van een "Hollands pensioen" of gaat er zelfs over.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"