Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nederland en Frankrijk: ‘Meer dan de helft van gevallen op intensieve jonger dan 50 jaar’

Ook Frankrijk gaat dus op slot, nu er in totaal 4.500 besmettingen met het coronavirus zijn. Opmerkelijk: van de 300 ernstige gevallen op de intensive care, is meer dan 50 percent jonger dan 50 jaar. Ook in Nederland, waar er ongeveer 50 patiënten op intensieve liggen, is meer dan de helft jonger dan 50. 

27 reacties

 • Lecomte Boy

  3 jaar geleden
  We mogen niet met 30 mensen op restaurant restaurant zitten maar wel met 50 werknemers in een refter tijdens de lunch pauze. De logica is weer ver te zoeken, als het werk maar niet stil valt!
 • Marc Gabriels

  3 jaar geleden
  Het zou goed zijn nu eens de focus te verleggen naar deze categorie voor preventieve maatregelen, zo kunnen de geviseerde (uiterst voorzichtige) ouderlingen ook ietwat minder slachtoffer worden van een groot gedeelte "je mon fou" aanbrengers van het dodelijke virus.
 • rudi berghmans

  3 jaar geleden
  beter alles dicht , mensen onder de 50 moeten werken en komen overal ook onder medewerkers is het niet verantwoord , een koopcentrum waarom moet dit in de week nog open blijven ? de mensen die daar werken hebben een heel groot risico of kost dit teveel mss
 • Geert De Winne

  3 jaar geleden
  Geen lessen maar wel opvang in refters , speelplaats , op school dit is toch ook samentroepen begrijpen wie kan !
 • Hubert Van Herck

  3 jaar geleden
  En wat met de landen waar het nu 30° is en óók het Covid toeslaat? Volgens onze experts kan het virus de warmte en zonnestralen niet aan, en zou het rond mei moeten uitdoven. Ik vrees dat ze ons nog niet álles vertellen, doch hoop van wel.
 1. Streng coronabeleid in China blijft overeind te midden van ongekende protestgolf: ‘A4-revolutie’ zwelt aan, Chinese politie rukt massaal uit
  5

  Streng coronabe­leid in China blijft overeind te midden van ongekende protest­golf: ‘A4-revolutie’ zwelt aan, Chinese politie rukt massaal uit

  In de grote steden van China zijn opnieuw mensen de straat opgegaan tegen het strikte coronabeleid van de Chinese regering. Die handhaaft vooralsnog haar zeer strikte zerocovidbeleid, maar wil nu plots her en der wel wat (kleine) regels versoepelen. De autoriteiten hopen daarmee de opzienbarende en groeiende protesten te smoren, maar het is nog maar de vraag of dat zal lukken. Waarnemers spreken over een protestgolf die ongekend is voor het China van de laatste jaren. Mensen riepen zelfs al op tot het vertrek van president Xi Jinping. De Chinese politie heeft haar aanwezigheid in een aantal metropolen alvast aanzienlijk verhoogd in een poging het aanzwellende protest de kop in te drukken.