Ook de 5.000 toeschouwers die toegelaten waren tijdens de voetbalinterland Nederland - Letland afgelopen 27 maart, ondergingen eigenlijk een experiment van de Nederlandse overheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de 5.000 toeschouwers die toegelaten waren tijdens de voetbalinterland Nederland - Letland afgelopen 27 maart, ondergingen eigenlijk een experiment van de Nederlandse overheid. © EPA

Nederland-België: 458 - 0. Noorderburen moéten uit hun kot komen van overheid voor testevents, wij blijven achter

Nog deze maand april zullen in Nederland 458 evenementen voor in totaal 218.474 bezoekers worden georganiseerd. Zo wil de Nederlandse overheid experimenteren met toegangstesten voor attractieparken, cultuurvoorstellingen en voetbalmatchen. Een schril contrast met ons land, waar welgeteld 0 testevents gepland staan. Maar wat niet is, kan misschien nog komen: “De matchen van de Rode Duivels op het EK Voetbal lijkt ons een ideale gelegenheid hiervoor, met grote schermen op pleinen.”

38 reacties

 • Willy Putters

  1 maand geleden
  Moet je eens uitleggen aan iemand die in het ziekenhuis heeft gelegen met corona.
 • Ivan Schotsmans

  1 maand geleden
  We hebben het te drum met op tv te komen en te verbieden. Oplossimgen aanreiken, die Intelligentie be zitten onze politiekera niet
 • willy claeys

  1 maand geleden
  Heeft nu niemand het geduld om te wachten tot alles veilig is?
 • Chloe Kezako

  1 maand geleden
  De grondwet en de gelijkheidsbeginselen van ons recht zijn echt wel een vodje papier geworden vandaag de dag. We zullen later wel inzien wat we kwijt zijn en spijt hebben dat we het zo makkelijk lieten gebeuren.
 • johan fransaert

  1 maand geleden
  ik gun het ze wel maar voor mij hoeft het niet ik heb niet zo een hoge nood aan direct contact, voel me prima op mijn eentje heb reeds genoeg drama meegemaakt in de loop van mijn leven.
 1. Agressieve kraaien teisteren winkelier: "Ze beginnen elke dag rond 4 uur 's ochtends"
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien teisteren winkelier: "Ze beginnen elke dag rond 4 uur 's ochtends"

 2. Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit
  Play

  Waar blijft die lente? Weerman David Dehenauw legt uit