Het Turkse onderzoeksschip Oruc Reis, dat mee aan de basis lag van de spanningen.
Volledig scherm
Het Turkse onderzoeksschip Oruc Reis, dat mee aan de basis lag van de spanningen. © AP

NAVO ziet vooruitgang in gesprekken tussen Griekenland en Turkije om conflict te vermijden

BuitenlandDe NAVO heeft “goede vooruitgang” opgemerkt in de onderhandelingen tussen Griekenland en Turkije, om een conflict in het oosten van de Middellandse Zee te vermijden. De spanningen zijn er tussen beide NAVO-lidstaten opgelopen. Ze liggen met elkaar in de clinch omdat ze beide zoeken naar olie en gas in betwiste wateren rond Kreta en Cyprus.

  1. Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogsfriet’ en beleeft bijzondere smaakervaring

    Duitse klusjesman ontdekt kisten vol ‘oorlogs­friet’ en beleeft bijzondere smaakerva­ring

    Een 24-jarige klusjesman uit het Duitse Bielefeld heeft bij reparatiewerkzaamheden een wel heel opmerkelijke ontdekking gedaan. Op een al jaren niet gebruikte zolder zag hij tientallen houten kisten staan bedekt met een dikke laag stof. Nieuwsgierig naar de inhoud brak hij er met een koevoet eentje open, waarna twee grote blikken vol gedroogde en in reepjes gesneden aardappelen tevoorschijn kwamen.
  2. Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

    Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

    Melania Trump is nu al meer dan een jaar dé grote afwezige op de verkiezingsrally’s van haar man Donald, die op 3 november herkozen hoopt te worden als president van de Verenigde Staten. Het is de allereerste keer in de moderne Amerikaanse geschiedenis dat een first lady zich zo afzijdig houdt. Volgens bronnen van nieuwszender CNN zou Melania gewoon doen wat ze altijd doet: waar ze zin in heeft. En dat is duidelijk niet op campagne gaan.