Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AFP

NAVO voorziet Oekraïense troepen van winteruitrusting: “De winter komt en het zal zwaar worden”

De NAVO wil de Oekraïense troepen voorzien van winteruitrusting ter ondersteuning van hun strijd tegen de Russische invasie. Er zullen onder andere warme kleding, winterlaarzen en tenten worden geleverd, zo hebben diplomaten maandag aan het Duitse persbureau DPA bevestigd. Er is 40 miljoen euro beschikbaar gesteld.

 1. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden
  Play

  Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

  Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.
 2. Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”
  5

  Russisch ex-president Medvedev: “Zonder kernwapens zou Rusland al uit elkaar gescheurd zijn”

  De voormalige president Dmitry Medvedev zegt dat Rusland al in stukken zou zijn gescheurd als het geen kernwapenarsenaal had. “Hoe hard het ook klinkt, voor een groot deel houdt het nucleaire arsenaal de meeste heethoofden in bedwang”, zei de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad dinsdag tegen het Russische persbureau Interfax. Al vanaf dag één van de invasie is er vrees voor een escalatie van het conflict door de inzet van kernwapens.