AP
Volledig scherm
© AP

NAVO spreekt van zeker 20 doden tijdens evacuaties vliegveld Kaboel

Zeker twintig Afghanen zijn in de afgelopen zeven dagen overleden in en om het vliegveld van Kaboel, zo meldt de verdragsorganisatie NAVO. Hoe de twintig personen allemaal om het leven kwamen, is niet gezegd.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Polen boos op Nederlandse premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”

  Polen boos op Nederland­se premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”

  De regering van Polen heeft uitgehaald naar premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder "de laatste persoon" die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat. De zegsman zei op televisie dat Nederland in sommige opzichten ook niet voldoet aan de Europese normen. "En dan heb ik het over belastingkwesties, belastingontwijking en andere mechanismen die Nederland al vele jaren gebruikt."