AP
Volledig scherm
© AP

NAVO spreekt van zeker 20 doden tijdens evacuaties vliegveld Kaboel

Zeker twintig Afghanen zijn in de afgelopen zeven dagen overleden in en om het vliegveld van Kaboel, zo meldt de verdragsorganisatie NAVO. Hoe de twintig personen allemaal om het leven kwamen, is niet gezegd.

 1. Amerikaanse defensieminister verspreekt zich en noemt Rusland “Sovjet-Unie”
  Play

  Amerikaan­se defensiemi­nis­ter verspreekt zich en noemt Rusland “Sov­jet-Unie”

  De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin ging even terug in de tijd en noemde Rusland per ongeluk “de Sovjet-Unie” tijdens een toespraak in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Austin beantwoordde een vraag over hoe de Verenigde Staten plannen te reageren op de mogelijke Russische inval aan de Oekraïense grens. “Wat we ook doen, zal gedaan worden vanuit de internationale gemeenschap. In het beste geval zullen we geen invasie door de Sovjet Unie in Oekraïne zien”, zei de minister.
 1. Merkel roept tijdens afscheid op tot verdediging democratie tegen haat en fake news

  Merkel roept tijdens afscheid op tot verdedi­ging democratie tegen haat en fake news

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag in haar afscheidstoespraak opgeroepen tot de verdediging van democratie tegen haat, geweld en fake news. Overal waar wetenschappelijke kennis wordt ontkend en samenzweringstheorieën en stemmingmakerij worden verspreid, moet de weerstand luid klinken, zei Merkel tijdens een zogenaamde Grossen Zapfenstreich in Berlijn. De traditie wil dat de Bundeswehr een afscheidnemende bondskanselier zo'n groot taptoe aanbiedt.
 2. Amerikaans leger: “IS-tak dreigt met aanval bij luchthaven Kaboel”

  Amerikaans leger: “IS-tak dreigt met aanval bij luchthaven Kaboel”

  Het Amerikaanse leger zegt te werken aan “alternatieve routes” naar het vliegveld van Kaboel wegens een dreiging van een tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op en rond de luchthaven. De Amerikaanse regering heeft mediaberichten over het gevaar van een aanslag van de terreurmilitie IS (Islamitische Staat) op de luchthaven van Kaboel of in de omgeving bevestigd. “De dreiging is reëel, ze is acuut en ze houdt aan”, zei de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, Jake Sullivan, zondag op CNN.
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.